Šport
38 ogledov

Kopitarjev zadetek za zmago

Žurnal24 main
Hokejisti Los Angeles Kings so tudi po zaslugi zadetka Anžeta Kopitarja v prvi tretjini na gostovanju premagali Anaheim s 3:2 in dosegli pomembni točki v boju za mesta, ki vodijo v končnico.

Los Angeles Kings so z zmago nad Anaheimom skočili na šesto mesto zahodne konference, Anže Kopitar pa je z zadetkom za vodstvo z 2:1 v prvi tretjini v letošnji sezoni zbral že 56 točk (18 golov in 38 podaj). Kralji so se specializirali za zmage z golom razlike, saj so kar sedem od zadnjih desetih gostujočih tekem dobili z minimalno razliko.

Strelec odločilnega gola za zmago Kraljev v 99. medsebojnem obračunu večnih tekmecev in ostrem boju za nastop v končnici prvenstva je bil Willie Mitchell v zadnji tretjini, ki je dosegel šele svoj drugi zadetek to sezono in prvega po lanskem oktobru.

Z zmago so Kralji prehiteli Račke v boju za končnico zahodne konference. Vratar kraljev Jonathan Quick je obranil 25 strelov, na drugi strani ledu pa je Curtis McElhinney zaustavil 15 strelov proti svojim vratom, a to ni preprečilo še četrtega zaporednega poraza hokejistov Anaheima.

Ottawa Senators so s 5:1 premagali Florida Panthers in tako le končali niz desetih zaporednih porazov v domači dvorani. Bobby Butler je za zmago zadel dvakrat, vratar Craig Anderson pa je obranil 23 strelov. Colorado Avalanche pa so doma z 1:5 izgubili proti Edmonton Oilers, pri katerih se je izkazal novinec Taylor Hall z golom in podajo, vratar Devan Dubnik pa je zbral 38 obramb. Edini gol za gostitelje je dosegel Milan Hejduk.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.