Šport > Košarka
4887 ogledov

Antetokounmpo o Dončiću: "Ne strinjam se s tem."

Kostas Antetokounmpo Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Košarkar Dallasa je ovrgel najpogostejši očitek na račun Luke Dončića.

Grški košarkar Kostas Antetokounmpo si je v pretekli sezoni delil slačilnico z dvema velikanoma evropske košarke - Lukom Dončićem in Dirkom Nowitzkim. Medtem ko se je slednji po več kot dveh desetletjih odpravil v pokoj, je njegov 20-letni "naslednik" prihodnost moštva iz južnega Teksasa.

luka dončić To so številke Šport Dallas ovrgel velik mit o Luki Dončiću

"Dirkova strast do košarke je nekaj resnično posebnega. Garal je v obrambi in napadu. Pričakoval bi, da bo pri teh letih že počasen in utrujen, vendar temu ni bilo tako. Ko smo se poslovili, je jokal. Rad ima to igro in vsi v Dallasu ga obožujejo," je povedal Antetokounmpo in se dotaknil očitkov na račun Dončićevih atletskih sposobnosti. Ti pomisleki so tekom lanske sezone, v kateri je mladi zvezdnik Dallasa navduševal iz tekme v tekmo, bledeli s svetlobno hitrostjo.

"Dončić je eden izmed najbolj nadarjenih košarkarjev, kar sem jih kdajkoli videl. Od 15. leta je igral za Real Madrid in takšnih izkušenj se ne da naučiti. Pameten je in razume košarko. Njegov talent je skoraj zaskrbljujoč. Sčasoma bo postal še boljši. Ne bi se strinjal, da Luka nima atletskih sposobnosti. Zelo je hiter. Morda ne tako kot Dennis Smith Jr., a s tem ni nič narobe," je povedal Grk.

luka donćić | Avtor: Instagram Instagram

Kostas Antetokounmpo je v ligo NBA vstopil kot zadnji izbor lanskega drafta. V drugem krogu ga je izbrala Philadelphia 76ers in ga nato prepustila Dallas Mavericks, kjer je v debitantski sezoni odigral le dve tekmi. Kostas je brat slovitega Giannisa Antetokounmpa, ki je Milwaukee Bucks popeljal do najboljšega izkupička rednega dela, nato pa v konferenčnem finalu klonil proti Toronto Raptors. 

luka dončić Razkrinkan Šport Takšno razdejanje je za seboj pustil Dončić

"Giannis je povsem spremenil naše življenje. Ne morem niti pojasniti. Po celem svetu ga obožujejo, ker je tako skromen. Navijači v Milwaukeeju so ljubeznivi do njegove mame in bratov. Radi imajo našo družino in za to sem jih hvaležen. V mladosti sem sanjal o tem, da bi z brati igral za državno reprezentanco. Zdaj so te sanje uresničljive. Verjamem, da bomo skupaj osvojili medaljo za Grčijo."

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Epa Giannis Antetokounmpo Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.