Šport > Košarka
37 ogledov

Atlanta si je zagotovila peto mesto

Dwight Howard Atlanta Hawks Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali pet tekem.

Košarkarji Atlante Hawks so z zmago proti Charlotte Horntets s 105:76 potrdili peto mesto v vzhodni konferenci. V njej je v boju za končnico tudi Miami Heat slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki bo v zadnjem krogu rednega dela tekmovanja v noči na sredo gostil Washington Wizards.

Miami za uvrstitev v končnico lige NBA potrebuje zmago, vendar mora Chicago Bulls, ki ima isto število točk, vendar boljše medsebojno razmerje, doma izgubiti z ekipo Brooklyn Nets, ki je v letošnji sezoni zmagal le dvajsetkrat, v končnico pa Dragića in soigralce pelje tudi poraz Indiane Pacers, ki ima pred zadnjim krogom zmago več, vendar slabše rezultate z Miamijem. Indiana bo v noči na sredo igrala z Atlanto, ki je v noči na sredo doma brez težav ugnala Charlotte in bo v prvi tekmi končnice igrala z Washingtonom.

Zmaga za OKC brez Westbrooka

Na treh od štirih tekem zahodne konference so se med sabo pomerile ekipe, ki bodo v noči na sredo že končale z letošnjo sezono. Sacramento Kings je doma s 129:104 premagal Phoenix Suns, Los Angeles Lakers je bil s 108:96, medtem ko je Denver Nuggets s 109:91 v gosteh ugnal Dallas Mavericks. Do zmage so v gosteh prišli tudi košarkarji ekipe Oklahoma City Thunders, ki so Minnesoto Timberwolves premagali s 100:98.

Oklahoma City je v zahodni konferenci šesta, prvič v letošnji sezoni pa je igrala brez Russella Westbrooka, ki se je v noči na ponedeljek vpisal v zgodovino, saj je proti Denverju dosegel 42. trojnega dvojčka v sezoni - 50 točk, 16 skokov, 10 podaj - in tako prehitel rekord Oscarja Robertsona iz sezone 1961/62.

NBA, izidi:

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 103:76
Minnesota Timberwolves - Okhaloma City Thunder 98:100
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 91:109
Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 108:96
Sacramento Kings - Phoenix Suns 129:104

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.