Šport > Košarka
88 ogledov

Barci ni uspelo, odločala bo peta tekma

Anthony Randolph EPA
Košarkarji Lokomotiva Kubana so na četrti četrtfinalni tekmi v gosteh po podaljšku z 92:80 (76:76) premagali Barcelono. Odločilna peta tekma za uvrstitev na zaključni turnir bo v torek v Krasnodarju.

Ruska ekipa je bila na četrti četrtfinalni tekmi večji del srečanja v vodstvu, po točkah s prostega meta Malcoma Delaneyja 14,5 sekunde pred koncem je vodila s 76:74, toda v zadnjem napadu je izkušeni Juan Carlos Navarro izsilil podaljšek.

Bolje so ga začeli gostje iz Kazana, ki so povedli s 83:78, odlični Anthony Randolph pa je dokončno zapečatil usodo Barcelone, saj se je prednost Lokomotiva minuto pred koncem podaljška povečala na enajst točk (89:78). Randolph je bil z 28 točkami, od tega deset v podaljšku, tudi najboljši strelec tekme, za Barcelono jih je Navarro dosegel 19.

Na zaključni turnir najboljše četverice v letošnji evroligi, ki bo od 13. do 15. maja potekal v Berlinu, so se že prej uvrstili košarkarji Laboral Kutxe, za katere igra slovenski reprezentant Jaka Blažič. Baski so s 3:0 v zmagah premagali atenski Panathinaikos. Fenerbahce je prav tako s 3:0 v zmagah ugnal branilca naslova madridski Real, moskovski CSKA pai je v četrtfinalu brez izgubljene tekme ugnal Crveno zvezdo.

V prvem polfinalu se bosta na zaključnem turnirju v Berlinu pomerili ekipi Laboral Kutxe in Fenerbahceja, v drugem pa CSKA Moskva še čaka nasprotnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.