Šport > Košarka
2053 ogledov

Bečirović izjemoma sedel pred mikrofon in povedal nekaj krepkih

Bečirović Print Screen
Športni direktor Panathinaikosa je delil podrobnosti kaotičnega zaključka druge finalne tekme grškega prvenstva.

Olympiacos je v finalu grškega košarkarskega prvenstva še drugič premagal Panathinaikos (92:86) in je tako samo še eno zmago oddaljen od tretje zaporedne ligaške krone.

Tekma v pirejski dvorani Miru in prijateljstva je imela zelo nervozen zaključek, saj je bil po sporu s košarkarjem nasprotnega moštva izključen trener Panathinaikosa Ergin Ataman, ki je prejel dve tehnični napaki.

Kaznovanega trenerja je na novinarski konferenci po tekmi nadomeščal športni direktor grškega velikana Sani Bečirović, ki je za kaotično dogajanje na parketu okrivil igralce Olympiacosa, katerim je očital nespoštljivo vedenje.

Na tapeti se je znašel nekdanji NBA-jevec Isaiah Canaan, ki je v nekem trenutku pomel prste kot znak za denar v smeri Kostasa Sloukasa, kasneje pa si je izmenjal še nekaj besed z Mariusom Grigonisom, kar je izzvalo besno reakcijo Atamana. Ta je nato prejel tehnično napako, po protestih pa so ga sodniki poslali na tribune.

 | Avtor: X X

"Tukaj sem v imenu celotne organizacije Panathinaikosa, da bi se postavil v bran našemu trenerju in njegovim dejanjem na zadnji tekmi. Prepričan sem, da vsi v tej sobi dobro vemo, kaj je primerno športno vedenje na igrišču. Menim, da nekateri košarkarji Olympiacosa na tej tekmi niso pokazali tega spoštovanja do našega trenerja. Čestitke Olympicasu za zasluženo zmago, toda njihovo obnašanje ni bilo na nivoju tega finala," je bil oster slovenski športni funkcionar.

Trener Olympiacosa Giorgos Bartzokas se je komentarju dogajanja želel oddaljiti od incidenta, povedal je le, da ne želi prilivati olja na ogenj že tako napeti situaciji.

Izključitev Atamana po njegovi ocena ni bila sporna, saj je trener Panathinaikosa stopil na igrišče, ko tega ne bi smel storiti. "Ne verjamem, da je kdorkoli od mojih igralcev ogovarjal gospoda Atamana," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.