Šport > Košarka
32 ogledov

Biki z lahkoto preko Bostona

Chicago Bulls : Boston Celtics 97:81
1/11
Žurnal24 main
V košarkarski ligi NBA sta bili ponoči odigrani le dve tekmi. V derbiju je Chicago s 97:81 premagal Boston in si praktično zagotovil prvo mesto na Vzhodu.

Košarkarji Chicaga so po gladki zmagi nad Bostonom s 97:81 na vrhu lestvice na Vzhodu še povečali naskok pred Celtics, ki zdaj štiri tekme pred koncem rednega dela znaša štiri zmage.

Bulls nadaljujejo z vrhunskimi predstavami, saj je zmaga nad Bostonom že njihova sedemnajsta v zadnjih devetnajstih tekmah. Chicago si je zmago pred domačimi navijači zagotovil z dobro igro ob koncu tretje četrtine, ko so z delnim izidom 11:4 tekmecu pobegnili na varnih 11 točk prednosti.

"Zmaga nam pomeni ogromno, predvsem zaradi dviga samozavesti. Pomembna bo tudi zaradi morebitnega dvoboja v končnici," je dejal branilec zmagovalnega moštva Derrick Rose, ki je bil s 30 točkami prvi strelec tekme.

Košarkarji iz vetrovnega mesta so si zmago zagotovili z agresivno igro, Celticom pa dovolili, da so iz igre zadeli zgolj nekaj več kot 38 odstotkov metov. Pri Keltih, ki so v zadnjih desetih tekmah vknjižili po pet zmag in porazov, se je s 15 točkami najbolj izkazal Paul Pierce, Kevin Garnett je 10 točkam dodal prav toliko skokov.

Liga NBA
Chicago Bulls : Boston Celtics 97:81
Rose 30, Deng 23; Pierce 15, Garnett 10 in 10 sk.

Utah Jazz : Portland Trail Blazers 87:98
Harris 26, Millsap 19; Wallace 29, Batum 21

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.