Šport > Košarka
12 ogledov

Če vlada da 8 mio, bo EP naše!

Finale bo 22. septembra 2013 v dvorani Stožice. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
To sredo je Italija uradno odstopila od kandidature za organizacijo EP v košarki 2013. To pomeni, da ga bomo dobili Slovenci, a le če bo država prispevala strošek, ki znaša osem milijonov evrov.
Kako je s stroški in kako bo s prihodki organizacije EP 2013, preberite tukaj.

Z mednarodne evropske košarkarske organizacije FIBA Europe so sporočili, da je Košarkarska zveza Italije tudi uradno odstopila od kandidature za organizacijo evropskega prvenstva 2013 (poprej so odpadle še Bosna in Hercegovina, Češka, Nemčija in Hrvaška). Slovenija tako ostaja edina kandidatka za organizacijo turnirja, končna odločitev pa bo znana petega decembra 2010 na zasedanju izvršnega odbora FIBA Europe.

"Priprave na dan D potekajo po načrtu, saj želi KZS s kakovostno predstavitvijo navdušiti in napovedati prvenstvo, kot ga še ni bilo. V ta namen na KZS že pripravljamo posebne videe, v katerih bodo nastopali slovenski košarkarski velikani, Evropi bomo predstavili predlog za logotip prvenstva, slogan I feel basketball, izpeljan iz uradnega promocijskega slogana naše države (I feel Slovenia), izdelali bomo atraktiven bilten, v katerem bo zapisana vsaka najmanjša malenkost, članom izvršnega odbora pa bomo na domiselen način prikazali in dokazali, kako močna je košarkarska tradicija v naši državi, kako je v košarko vpeto prebivalstvo, seveda pa bo predstavitev temeljila predvsem na v Evropi in svetu najbolj prepoznavni slovenski košarkarski blagovni znamki – najboljših navijačih," sporočajo z KZS.

Zdaj je postalo jasno če bo država prispevala strošek, namenjen FIBA Europe, ki znaša 8 milijonov evrov, prihodkov pa bo nekajkrat več, bo prvenstvo, ki bo prineslo izredno pozitivne učinke in na katerem bo visoko merila tudi slovenska reprezentanca, na slovenskih tleh.
Roman Volčič

Slovenijo bo osmega novembra obiskala tudi posebna ocenjevalna komisija FIBA Europe, ki si bo v petih dneh ogledala vse predvidene hotele za namestitve reprezentanc, FIBA Europe, VIP-gostov, medijev, spremljevalnega programa in drugih ter vse dvorane, ki kandidirajo za gostitev največjega košarkarskega dogodka v Evropi (na Ptuju in v Novem mestu si bodo ogledali načrte za gradnjo novih dvoran).

Roman Volčič, predsednik KZS, je ob trej priložnosti dejal: "Čeprav smo že pred dnevi neuradno izvedeli, da bo Italija umaknila kandidaturo, smo morali vseeno počakati na uradno potrditev FIBA Europe, ki smo jo zdaj dočakali. Umik Italije sprejemamo s pričakovanjem, da bo zadnjo besedo zdaj dala naša država, brez pomoči katere prvenstva ne moremo organizirati. Zdaj je postalo jasno če bo država prispevala strošek, namenjen FIBA Europe, ki znaša 8 milijonov evrov, prihodkov pa bo nekajkrat več, bo prvenstvo, ki bo prineslo izredno pozitivne učinke in na katerem bo visoko merila tudi slovenska reprezentanca, na slovenskih tleh. To si zaslužita tako slovenska reprezentanca, ki je v zadnjih letih rezultatsko in organizacijsko v evropskem in svetovnem vrhu, kot tudi naši navijači, ki so dokazali, da so najboljši v Evropi."

Iztok Rems, generalni sekretar KZS, je strnil naslednje misli: "Vest, da Italija umika kandidaturo, je uradno potrjena, zdaj pa imamo še večji motiv, da izvršni odbor FIBA Europe očaramo s pristno predstavitvijo in tisočerimi dokazi, da smo sposobni organizirati vrhunsko prvenstvo, ki bo dolgo ostalo v srcih slehernega košarkarskega navdušenca. Menim, da je Slovenija pripravljena na tako velik dogodek, ki bo pustil izjemno pozitivne posledice na promocijo Slovenije, njeno gospodarstvo, turizem in slovensko košarko, ki bi vnovič dobila priznanje, kako vrhunska in cenjena je v Evropi. Zdaj si seveda želimo le še, da to prepričanje vlada s potrditvijo postopnega financiranja pristojbine FIBA Europe – 8 milijonov je namreč obročno na njen račun treba nakazati med letoma 2010 in 2013 potrdi in upamo, da se bo to kmalu tudi zgodilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.