Šport > Košarka
272 ogledov

Cedevita Olimpija povedla z zmago v gosteh

Jacob Pullen twitter Cedevita Olimpija
Cedevita Olimpija je v finalu lige Nova KBM povedla z 1:0 v zmagah.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v prvi tekmi finala lige Nova KBM premagali Helios Suns z 81:66 (13:18, 33:35, 55:51). Druga tekma finala, ki se igra na tri zmage, bo v soboto ob 17.30 v Stožicah. Tretja sledi naslednjo sredo znova v Domžalah.

Cedevita Olimpije se poteguje za devetnajsti naslov državnega prvaka, drugega zapored, Helios Suns pa za tretjega v zgodovini kluba.

Ljubljančani so že na prvi tekmi pokazali, da so nesporni favoriti za naslov in da bi radi finalno serijo končali na najhitrejši možni način. V dosedanjih devetindvajsetih finalih DP se je niz s 3:0 končal le enajstkrat, nazadnje prav lani, ko je bila Cedevita Olimpija boljša od Krke.

Glede na razliko v kakovosti, prikazano predstavo in dejstvo, da imajo Domžalčani težave s poškodbami v igralskem kadru, ima Cedevita Olimpija odprto pot do trojne krone v tej sezoni. Septembra je bila najboljša v slovenskem superpokalu, februarja pa je v finalu prav proti Helios Suns osvojila pokal Spar.

Cedevita Olimpija je vprašanje zmagovalca rešila v uvodnih minutah zadnje četrtine. Z delnim izidom 14:3 je prišla do prednosti 69:54, ki jo je do konca srečanja zlahka zadržala.

Pri domačih sta izstopala Carlbe Lee Ervin z 21 točkami in Leon Šantelj s petnajstimi, pri gostih pa sta največ košev dosegla Yogi Ferrell (19) in Jacob Pullen (16), najvišji statistični indeks pa je imel Alen Omić z devetimi točkami in 16 skoki (26).

Cedevita Olimpija | Avtor: twitter Cedevita Olimpija twitter Cedevita Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice