Šport > Košarka
184 ogledov

Cedevita Olimpija predstavila novo krepitev, prihaja iz ZDA

Zvezdan Mitrović Profimedia
Cedevita Olimpija se je na zunanjih igralnih položajih okrepila z 29-letnim in 191 centimetrov visokim Američanom Bryntom Jevonom Lemarjem, ki je v minuli sezoni nosil dres Hapoela Jeruzalema. Pogodba velja do konca sezone 2024/25.

Lemar se je evropski košarki prvič predstavil v sezoni 2017/18, ki jo je začel v dresu Nancyja, zaključil pa v Caenu. Sledila je selitev v Sopron, Start Lublin, v sezoni 2020/21 pa je nosil dresa Gaziantepa in Reggiane. Avgusta 2021 se je pridružil Jeniseju, sledila pa je selitev v Le Mans. Februarja 2023 se je pridružil AEK-ju, lansko poletje pa Hapoelu.

V sezoni 2023/24 je zaigral na 13 tekmah rednega dela izraelske lige in v povprečju dosegal 11,2 točki, 2,5 skoka in 1,2 asistenci na obračun.

"Lemar je dober fant, spremljam ga še iz časov, ko je igral v francoskem državnem prvenstvu. Gre za igralca, ki primarno igra na položaju dvojke, lahko pa nekaj časa preživi tudi na položaju organizatorja igre, vendar pa bo pri nas večino časa preživel na položaju branilca-strelca," je ob tem povedal novi strateg Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.