Šport > Košarka
31659 ogledov

Dončić je bil tako noro dober, da smo videli Jordanov skomig

Luka Dončić Profimedia
Luka 'Magic' Dončić je sinoči odigral eno najboljših tekem v svoji NBA karieri.

Slovenski košarkar Luka Dončić nadaljuje s odmevnimi predstavami v novi sezoni lige NBA. Sinoči so Dallas MAvericks ob še eni vrhunski predstavi svojega prvega zvezdnika naidgrali Los Angeles Clippers (144:126) za sedmo zmago v sezoni (7-2), kar jih uvršča na drugo mesto zahodne konference.

Dončić je odigral pošastno tekmo s 44 točkami, šestimi skoki in šestimi podajami. Izgubil je samo eno žogo, prav toliko pa jih je tudi ukradel gostom iz Los Angelesa. Uprizoril je fantastično strelsko predstavo, saj je bil 81-odstoten iz igre (17/21), 67-odstoten za tri točke (6/9) in nezgrešljiv na črti za proste mete (4/4).

V dobrih 31 minutah je zgrešil samo štiri mete in do sredine tretje četrtine zbral že 42 točk, zaradi česar je pretežni del zadnje četrtine presedel na klopi in užival v mirnem razpletu obračuna.

Dončić je bil tako razpoložen, da je po eni izmed doseženih trojk skomignil z rameni in s tem spomnil na enega najbolj ikoničnih trenutkov v karieri legendarnega Michaela Jordana, šestkranega prvaka lige NBA in po mnenju večine še vedno najboljšega košarkarja vseh časov.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Jordanov skomig se je zgodil na prvi tekmi finala leta 1992 s Portland Trail Blazers, potem ko je v prvem polčasu zadel kar šest poskusov za tri točke.

'Air Mike' ni bil znan kot najbolj učinkovit strelec z razdalje, zato je z nizanjem trojk presenetil celo samega sebe. 

Po enem izmed košev je med vračanjem v obrambo skomignil z rameni, češ 'še sam ne vem, kako mi to uspeva'. Nekaj podobnega je na sinočnjem obračunu s Clippersi, proti katerim je v preteklosti že navduševal, storil tudi Dončić.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Tekmo smo morali začeti v prvavem tempu. To smo storili, pa tudi v obrambi smo igrali dobro," je po zmagi dejal slovenski košarkar in dodal, da je ekipa odigrala tekmo brez pomanjkljivosti.

"Vedno pravim, da ne igrava samo midva (z Irvingom, op. a.). Vsi prispevajo. Ne gre samo za naju, vsi nama pomagajo. Ko igramo dobro, k temu pripomorejo tudi vsi ostali. Vsaka tekma je pomembna. Še posebej v medsezonskem turnirju moraš zmagati vsako možno tekmo in to tudi poskušamo," je dodal 24-letnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 12:49 11.november 2023.

    Pa koga to briga, kaj imamo ljudje od tega. To je čista obsesija domačih medijev.