Šport > Košarka
9371 ogledov

Dončić na radarju Lakersov, postal bi obraz franšize po LeBronu Jamesu

Luka Dončić Profimedia
V ligi NBA krožijo govorice, da si Lakersi po upokojitvi LeBrona želijo nov obraz franšize: na vrhu seznama želja pa nihče drug kot slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić.

Los Angeles Lakers naj bi že imeli pripravljen načrt za morebitno upokojitev LeBrona Jamesa, so minuli vikend poročali številni ameriški mediji. 

Govorice je sprožil novinar The Ringer Kevin O'Connor, ki je v enem od podkastov dejal, da so Lakersi očitno oči vrgli na Luko Dončića kot obraz prihodnosti. Ta ima sicer z Dallasom pogodbo vse do konca sezone 2025/26, a se nato lahko sam odloči, ali bo ostal v Dallasu ali pa izbral nov izziv. 

"Bomo videli, če se bo to izšlo. Dallas se je minulo sezono uvrstil v finale, Dallas je videti bolje kot kdaj koli prej s svojo "spremljevalno zasedbo". To morda ne bo delovalo, a Lakersi očitno še vedno razmišljajo dolgoročno, ker ne menjajo svojih prihodnjih izbir na naboru na tej točki. Ne gredo na vse ali nič, kot bi morda pričakovali, da bodo mnoge ekipe storile z Jamesom," je svoja opazovanja še predstavil O'Connor. 

LeBron James, ki je z ameriško reprezentanco na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu osvojil zlato, sicer še ni napovedal, kdaj se bo upokojil, v tej sezoni pa se mu bo uresničila velika želja, da v ligi NBA zaigra s svojim sinom Bronnyjem Jamesom, ki je to poletje prav tako postal član Lakersov. V pretekli sezoni je 39-letni LeBron sicer na 71 tekmah za Lakers v povprečju dosegal 25,7 točke, 8,3 podaje in 7,3 skoka.

Ameriški mediji poročajo, da obstaja realna možnost, da bi se LeBron po tem, ko bo izpolnil sanje o igri s sinom, odločil, da je v svoji karieri dosegel v bistvu vse, kar je želel, in posledično odnehal. Ob koncu prihodnje sezone bo namreč star kar 40 let.

Zdi se, da drugi zvezdnik Lakersov Anthony Davis ne bo šel nikamor, vendar se nikoli ni izkazal za tako velikega superzvezdnika, ki bi lahko bil prava številka 1 v ekipi, ki kandidira za naslov prvaka, ugotavlja Bleacher Report. Potreboval bo odmevno zvezdo, da se mu pridruži. In mnogi v tem vidijo prav Luko Dončića.

Dončić pa ne bi bil prvi Slovenec, ki je kdaj zaigral za eno najbolj renomiranih ekip v ligi NBA. Slovensko čast je namreč v Los Angelesu v preteklosti že branil branilec Saša Vujačić, ki si je garderobo delil z legedarnim Kobejem Bryantom, skupaj pa sta osvojila tudi dva šampionska prstana (2009, 2010). 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • dare326 12:32 27.avgust 2024.

    Lastnica Dallasa je najbogatejša židinja, zato Lakersi pri ponudbah nimajo šans. Lastnica lahko pokrije vsako LA ponudbo.