Šport > Košarka
407 ogledov

Dončić v zgolj 17 minutah natresel 25 točk

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkar Luka Dončić je dobro unovčil minutažo na pripravljalni tekmi z Minnesoto, ki so jo košarkarji Dallasa izgubili z 99:111.

S tekmo med Dallas Mavericks in  Minnesota Timberwolves v Združenih arabskih emiratih so se v severnoameriški košarkarski ligi NBA začele pripravljalne tekme pred novo sezono, ki bo startala 25. oktobra. Zasedba Luke Dončića je izgubila z 99:111, slovenski zvezdnik pa je v 17 minutah na parketu zbral 25 točk.

Dončić Nov lastnik Šport Za toliko je bil na koncu prodan prvi avto Luke Dončića

Dončić je igral le prvi polčas. V uvodni četrtini je dosegel 14 od 19 točk Dallasa, prvi polčas, ki ga je Milwaukee dobil s 66:49, pa je končal s 25 točkami (met iz igre 8:14, trojke 3:8). Ob tem je imel še pet skokov in eno podajo.

Le še Jaden Hardy je v zasedbi Dallasa prišel do dvomestnega števila točk - 13. Kyrie Irving je igral slabih 14 minut in ob metu 1:6 dosegel dve točki.

Dallas in Minnesota se bosta v Abu Dabiju znova srečala v soboto ob 18. uri po slovenskem času, 10. oktobra pa bodo Mavericks odigrali še eno prijateljsko tekmo z Real Madridom v španski prestolnici.

Dallas bo do začetka rednega dela odigral skupno štiri prijateljske tekme, 21. oktobra bo gostil Detroit Pistons, uvodno tekmo nove sezone pa bo igral 26. oktobra pri San Antonio Spurs.

Luka Dončić Ol. igre 2024 Šport Šok za Dončića in še večji za njegove navijače Luka Dončić Dirk Nowitzki Luka vs. Dirk Šport "Oba sta stara 23 let. Kdo zmaga?" Dončićev odgovor je velik hit

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.