Šport > Košarka
2012 ogledov

Dončić prevzel odgovornost za poraz, tako ga je podprl Irving

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks so na četrti tekmi konferenčnega finala proti Minnesoti zapravili prvo zaključno žogico za uvrstitev v veliki finale severnoameriške lige NBA. Odgovornost za poraz sta prevzela tako Dončić kot Irving.

Po slabši strelski predstavi je 25-letni Ljubljančan prevzel odgovornost za poraz. "Ta poraz prevzamem nase. Moramo igrati bolje. Bilo je tesno na koncu, ampak mi enostavno nismo našli pravih odgovorov. Oni so zmagali nocoj, mi pa se zdaj moramo osredotočiti na naslednjo tekmo," je dejal Dončić po tekmi. "Preprosto nisem vnesel dovolj energije," se je s pepelom še posul 25-letnik. 

Toda statistika kaže nekoliko drugačo sliko: Luka je poleg 28 točk (ob sicer zanj skromnem metu iz igre 7/21, 10 točk je dodal s črte prostih metov) namreč zbral še 15 skokov in dodal 10 podaj, v napadu pa sta tokrat zatajila predvsem Kyrie Irving in PJ Washington, ki sta porabila precej žog, met pa jim nikakor ni stekel. Tudi Irving, ki je iz igre metal le 6/18, je po tekmi prevzel odgovornost za poraz.

"Ni edini krivec za ta poraz. Pričakoval sem, da bo rekel kaj takšnega, še posebej zato, ker vem, kako mu je mar in kako zelo si želi zmagati in kako močno si želi voditi to ekipo. Nič drugega nisem pričakoval. Mislim, da ste me slišali, lahko rečem, da je ta poraz na meni. To je nekaj, kar lahko pričakujete, da boste slišali od vodij ekipe," je bil zgovoren Irving, ki je tokrat vpisal "le" 16 točk.

Še slabše je svoje delo opravil PJ Washington, eden ključnih mož Dallasa v seriji z Oklahomo, ki se je tokrat zaustavil pri vsega 10 točkah s skromnim metom iz igre 3/13. 

Za Minnesoto sta bila ključna Anthony Edwards z 29 točkami, 10 skoki in devetimi podajami ter Karl-Anthony Towns s 25 točkami. Slednji je kar 20 točk dosegel v drugem polčasu, izkazal se je tudi v ključnih trenutkih zadnje četrtine. Tako je 2:54 minute pred koncem zadel že svoj drugi met za tri točke v dobrih dveh minutah za vodstvo Minnesote z 98:92. 

Minnesota je bila tokrat izvrstna pri metu za tri točke, saj so Volkovi iz razdalje metali kar 45,8-odstotno. Iz 24 poskusov so kar 11-krat zadeli za tri točke. 

Na drugi strani so domačini v zadnjih minutah izgubili preveč žog in bili premalo natančni. Tudi sicer na tekmi niso imeli strelskega večera. Kot ekipa so bili uspešni pri 42 odstotkov metov iz igre, na drugi strani je Minnesota zadela skoraj 53 odstotkov svojih metov.

Dallas, ki je s porazom prekinil uspešno seriji petih zaporednih zmag v končnici, zdaj proti Minnesoti vodi s 3:1, serija pa se seli v Minneapolis.  

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.