Šport > Košarka
6553 ogledov

Dončić po porazu: "Nočem o tem govoriti ... Ampak, saj veste ..."

Luka Dončić Dallas Mavericks Boston Celtics G3 finale NBA Epa
Luka Dončić je zaključek tekme spremljal s klopi za rezerviste, saj je dobre štiri minute do konca dobil šesto osebno napako in upi Dallasa na preobrat so splavali po vodi.

"Nocoj nam ni bilo dovoljeno igrati fizično," je po tekmi dejal Dončić. "Nočem o tem govoriti ... Ampak, saj veste, šest osebnih napak v finalu lige NBA. Dajmo no," je pomenljivo dodal prvi zvezdnik Dallasa. "Mislim, da še nikoli nisem prejel štirih osebnih napak v tako kratkem času," je še potarnal Dončić. Ta se je tokrat zaustavil pri 27 točkah, 6 podajah in prav toliko skokih.

Po znižanju zaostanka na 90:93 šest minut pred koncem je domače moštvo imelo več priložnosti za dodatno znižanje oziroma celo za izenačenje izida, a je v naslednjih dveh minutah ob slabši učinkovitosti obeh ekip v napadu zgrešilo kar tri poskuse iz igre. Ravno v tem času pa je Dončić storil tudi obe osebni napaki nad Brownom.

Doslej se v 156 poskusih še nobena ekipa v končnici lige NBA ni vrnila po zaostanku z 0:3. Kljub temu pri Dallasu ohranjajo upanje. "Dokler ni konca, nič ni odločeno," je bil jasen Dončić in dodal: "Moramo ostati povezani." Dallas bi bil prva ekipa v ligi NBA, ki bi nadoknadila zaostanek z 0:3, ob tem pa je naloga za Mavse še toliko težja, saj so konferenčni finale Kelti začeli s prednostnjo domačega igrišča.

Tudi novinec v vrstah Dallasa Dereck Lively po tretjem porazu še nikakor ni pripravljen vreči puške v koruzo. "Moramo ustvariti nekaj zgodovinskega. V nadaljevanju moramo igrati, kot da je naše preživetje odvisno od tega," je dejal. A dejstvo je, da se bodo morali Mavsi za zgodovinski dosežek v nadaljevanju sneti z verige, saj jim je v celotni seriji zelo močno šepa napad. Tokrat so bili sicer nekoliko boljši pri odstotku zadetih trojk, a vseeno so jih zmogli "le" devet. 

Več o poteku tekme si lahko preberete tukaj

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Nevica 13:26 13.junij 2024.

    Golob je prinesel nesrečo celi Sloveniji, pa se je odločil, da je prinese malo še Dončiču. Se pač ni mogel zadržati. Ne vem kako jo bodo odnesli njegovi palestinski prijatelji..... Vem pa, da je podpiranje terorizma v Sloveniji z zakonom ...prikaži večm prepovedano....V Plestini pa ni niti ene skupine, ki bi bila proti HAMASu in dejansko za oblikovanje miroljubne države.... Ko bo Golob spet doma, bo Dallasu gotovo šlo na bolje....