Šport > Košarka
631 ogledov

Dončićeva soigralca do zmage na tekmi, ki je pomembna tudi za Slovenijo

Dante Exum Profimedia
Avstralski košarkarji so v drugem polčasu nadigrali Finsko.

V izjemno močni skupini E so velik korak k uvrstitvi v drugi del naredili košarkarji Avstralije. Ti so večji del prvega polčasa sicer zaostajali proti Finski, a ob koncu druge četrtine stopili na plin, v drugem polčasu pa so še povečali prednost in na koncu prišli do zanesljive zmage z 98:72.

Tekma je sicer bila pomembna tudi za Slovence, ki naj bi se, če bodo v skupini F po pričakovanjih osvojili eno od prvih dveh mest, v drugem delu pomerili z najboljšima moštvema skupine E. Avstralci, ki so Slovenijo premagali v tekmi za tretje mesto na zadnjih olikmpijskih igrah, so po zmagi nad Finci zdaj tako precej blizu ponovnemu srečanju s četo Aleksandra Sekulića.

Finci so dobro odprli dvoboj in predvsem po zaslugi razpoloženega Sasuja Salina, ki je sredi druge četrtine nanizal sedem točk, povedli z 38:30. A nato so favorizirani Avstralci zaigrali boljše, tekmecu do glavnega odmora dovolili le še dve točki, sami pa so jih zbrali 15 za vodstvo s 45:42.

V tretji četrtinije Avstralija po trojki Dončićevega novega soigralca pri Dallasu Danteja Exuma že povedla z dvomestno prednostjo, pred zadnjimi desetimi minutami pa je vodila za 16 točk. Finci so izgubili pravo voljo za boj, razlika je še naraščala do 29 točk pri 91:62.

Prvi mož Avstralije je bil znova krvnik Slovenije na olimpijskem turnirju Patty Mills, ki je tokrat zbral 25 točk in 8 skokov, blestel pa je tudi mladi Josh Giddey (14 točk, 9 skokov, 8 asistenc). Dončićeva soigralca Exum in Josh Green sta k zmagi prispevala po 10 in 6 točk. Pri Fincih je prvi zvezdnik Lauri Markkanen dosegel 19, Salin pa 13 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice