Šport > Košarka
182 ogledov

Dragić da reprezentanci, ne še poroki

Goran Dragić se veseli sodelovanja z Božidarjem Maljkovićem. (Foto: Lojze Grčman Žurnal24 main
Košarkar Phoenix Suns Goran Dragić je potrdil, da bo letos igral za slovensko reprezentanco, ki jo čaka evropsko prvenstvo, o poroki pa še ne razmišlja.

Mislim, da je to dobro za slovensko košarko. V preteklosti so bili vsi trenerji slovenski in zmeraj nam je ena stopnička zmanjkala, da bi osvojili želeno kolajno. Mislim, da je čas, da poskusimo nekaj novega. Če zdaj ne bo dobrega rezultata, izgovora ne bo. Na klopi je izkušen trener, znan po vsej Evropi, in treba bo zagristi ter priti do medalje.
Goran Dragić
"Moja želja je igrati. Seveda je še nekaj mesecev do tega, in če ne bom imel nobenih poškodb, bom z veseljem igral za Slovenijo," je v pogovoru za STA po ponedeljkovi tekmi dejal Dragić, ki ga sicer novi selektor Božidar Maljković še ni poklical.

"Mislim, da je to dobro za slovensko košarko. Do zdaj so bili vsi trenerji slovenski in zmeraj nam je ena stopnička zmanjkala, da bi osvojili želeno kolajno. Mislim, da je čas, da poskusimo nekaj novega. Če zdaj ne bo dobrega rezultata, izgovora ne bo. Na klopi je izkušen trener, znan po vsej Evropi, in treba bo zagristi ter priti do medalje," je o Maljkoviću povedal Dragić, ki ni želel komentirati odločitev drugih igralcev.

"Drugi igralci morajo pri sebi razčistiti, kaj hočejo in česa ne. Zase lahko rečem, da če bom zdrav, bom zagotovo z veseljem zaigral za reprezentanco," je še povedal Dragić in dodal, da sta z Benom Udrihom, ki je nastop zaradi poroke na EP odpovedal, pogosto v stiku. Na vprašanje, ali se bo morda tudi sam kmalu poročil, pa je z nasmehom odgovoril, da o tem še ni razmišljal: "Bom pustil času čas, ampak nikoli ne reci nikoli. Vse čestitke Benu, ki mu želim vse najboljše."

Dragić, ki v letošnji sezoni lige NBA za Sonca iz Phoenixa dosega v povprečju 7,8 točke na tekmo, je s svojo igro na splošno zadovoljen, čeprav se mu zdi, da včasih igra bolje, drugič pa slabše. "S sezono sem zadovoljen, je pa pred nami še veliko tekem in nismo še končali," je dejal Dragić in razložil, da se s soigralci v ekipi sicer poskušajo še ujeti.

"Konec lanskega leta je za nas igral dobro in postaja boljši. Lani smo imeli zelo definirane vloge in vsak je pač odlično ustrezal svoji vlogi. Zdaj poskušamo to ponoviti. Z drugo ekipo je bilo malce težav, vendar mislim, da je Goran igral dobro in da bo igral še bolje," je o Dragićevi igri v tej sezoni po minuli povedal trener ekipe Phoenix Suns, Alvin Gentry.

Dragića so v klub pripeljali kot zamenjavo za zvezdnika Steva Nasha. "Super. Steve Nash je odličen človek in igralec. Ko sem imel v letošnji sezoni težke trenutke in sem slabo igral, mi je veliko pomagal. Je eden najboljših 'playev' v ligi NBA in mi je v veliko čast, da se lahko od njega učim," je na vprašanje, kako se razumeta z Nashem, odgovoril Dragić, ki se v Phoenixu počuti dobro in namerava tam tudi ostati.

"Če mi ponudijo dobro pogodbo, bom zagotovo ostal. Poznam mesto, ljudi, imam prijatelje. Ampak ne glede na to, kam me bo pot vodila naprej, sem profesionalec, in če se bom moral preseliti, se bom. Košarko pa bom z veseljem igral še naprej," je sklenil Dragić, za katerega je tako kot za Udriha najboljši igralec v ligi NBA Kobe Bryant (Los Angeles Lakers).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.