Šport > Košarka
32 ogledov

Grk poskušal podkupiti sodnike

slovenija grčija reprezentanca calathes kaimakoglu Reuters
Član grške odprave na evropskem košarkarskem prvenstvu Stavrosa Ellianidisa je poskušal na vsak način priti v stik s sodniki in domnevno želel na njih vplivati. Fiba Europe je Grku že odvzela akreditacije in ga kaznovala s 15 tisoč evri.

Na EP v košarki v Litvi se je zgodil škandal, ki meče slabo luč predvsem na grški košarkarski tabor. Eden od grških športnih funkcionarjev je namreč proti pravilom med predtekmovanjem na vsak način poskušal stopiti v stik s tremi sodniki, ki so sodili na eni od tekem skupine C, ter domnevno želel na njih vplivati.

O omenjenem početju – gre za enega od članov grške odprave Stavrosa Ellianidisa – so sodniki seznanili organizatorje prvenstva, ki so proti Grku nemudoma ukrepali ter ga kaznovali s suspenzom.

Krovna evropska košarkarska organizacija Fiba Europe je Ellianidisu v sredo odvzela vse akreditacije za prvenstvo in ga kaznovala s plačilom denarne kazni v višini 15 tisoč evrov. Disciplinska komisija je ugotovila, da je bilo Grkovo ravnanje najmanj nešportno, ko je klical košarkarske sodnike s telefona, mobilnega telefona in jim pošiljal SMS-sporočila.

Na športnih spletnih forumih so se že pojavila ugibanja, da je šlo za tekmo s Črno goro in da naj bi Grk nemškemu sodniku Robertu Lottermoserju ponujal plačilo, da bi olajšal prehod v drugi del tekmovanja, čeprav na uradni spletni strani Fiba Europe takšnih obtožb niso potrdili. Ellianidis je bil lani eden ključnih mož grške reprezentance.

Grčija je v skupini C končala na drugem mestu za Makedonijo ter se uvrstila v drugi krog tekmovanja. V prvem kolu drugega dela evropskega prvenstva v Vilniusu so košarkarji Slovenije izgubili z Grčijo s 60:69.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.