Šport > Košarka
25 ogledov

Hauptman: Valencia nima kaj iskati

Nekdanji zmaj Hauptman sedaj vodi slovenskega prvoligaša Elektro. (Foto: Žurnal2 Žurnal24 main
Živa legenda Uniona Olimpije Dušan Hauptman pred tekmo Olimpije v polnih Stožicah pravi, da Valencia v Ljubljani nima kaj iskati. Zdovc mora z igralci že na začetku narediti razliko.

Olimpija bo proti Valencii prvič v Evroligi v vlogi favorita. Nekdanji igralec zmajev Dušan Hauptman po dosedanjih odličnih predstavah, predvsem bleščeča je bila zadnja tekma v ligi NLB, napoveduje zmago Ljubljančanov: "Pritisk, da morajo zmagati, ne bo vplival na ekipo. Igralci so dovolj izkušeni, to ne bi smelo vplivati na zmago. Po drugi strani je Valencia zelo neprepričljiva, ne igra v zavidljivi formi. Za mene osebno bi bil poraz ob polni dvorani negativno presenečanje."

Najlažje je zmagati pred polnimi Stožicami, čeprav je Olimpija pokazala, da zna zmagovati tudi v gosteh. Verjamem pa, da tako Valencia kot Milano v Stožicah nimata kaj iskati oziroma jima pripisujem minimalne možnosti za zmago.
Dušan Hauptman

Hauptman prednosti zeleno-belih vidi v širokem naboru igralcev, bistven pa bo po njegovem mnenju dober začetek. "Zdovc bo v nasprotju s prejšnjim tekmami moral začeti z igralci, ki ne bodo začeli z 'minusom'. Začel bo s peterko, ki gostom ne bo pustila, da povede," pravi nekdanji "ostrostrelec“, ki še pravi, da Olimpija ima rezerve, a ne velike: "Predvsem neuigranost je še opazna. Ta rezerva bo nujna za korak naprej v naslednjih predstavah in morebitnem napredovanju v Evroligi."

Kljub dolgi klopi pa je največja težava Olimpije še vedno ta, da je njena igra v veliki meri odvisna od glavnega in edinega organizatorja igre na najvišjem nivoju Vlada Ilievskega. Hauptman o tem pravi: "Marque Perry še ni v formi, oziroma se še ni spoznal z načinom igranja Uniona Olimpije. Verjamem, da bo znal v nadaljevanju dostojno zamenjati Ilievskega, ki igra preveč, njegova utrujenost pa je lahko odločilnega pomena v nadaljevanju sezone. Nujno ga bo treba razbremeniti, ne samo Perry, tudi Ožbolt lahko deloma prevzame njegovo vlogo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.