Šport > Košarka
15 ogledov

Italija tudi uradno odstopila od EP

Meneghin je že pred dnevi omenjal odstop od kandidature za EP 2013. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Že pred dnevi smo pisali, da Italija razmišlja o odpovedi kandidature za EP 2013. To je sedaj postalo tudi uradno, vsaj tako pišejo na košarkarski zvezi Italije. Slovenija ostaja edini kandidat za EP 2013.

Italija se je kandidaturi za evropsko prvenstvo leta 2013 odpovedala zaradi prevelikih finančnih stroškov, ki jih organizacija takšnega prvenstva prinaša. Poleg tega v Italiji ni ustrezne dvorane, v kateri bi lahko gostili veliki finale evropskega prvenstva. Zveza skupaj z italijansko vlado ni našla dogovora, zato se je umaknila od kandidature za EP. Tako je edina preostala kandidatka za EP 2013 ostala Slovenija. Ali to pomeni, da bomo čez tri leta v Sloveniji gledali najboljše evropske košarkarje?

Že pred dnevi je odpoved napovedal Menenghin
"Odpovedali se bomo evropskemu prvenstvu leta 2013,“ so besede Dina Meneghina, predsednika italijanske košarkarske zveze, ki Sloveniji odpirajo vrata do organizacije evropskega prvenstva v košarki leta 2013. Italijani imajo po besedah košarkarske legende naših zahodnih sosedov velike težave predvsem s finančnim delom. Meneghin je še dodal, da so na zvezi že imeli zagotovilo italijanske vlade, da bo nudila pomoč pri šest milijonov evrov vrednem projektu, a naj bi slednja prelomila besedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.