Šport > Košarka
6360 ogledov

Jason Kidd o Dončićevi poškodbi po treningu z Milićem: "Kar sem videl in slišal ..."

Luka Dončić trening Dallas Mavericks Luka Dončić pred treningom.
Slovenski zvezdnik Luka Dončić še vedno ni zaigral na pripravljalnih tekmah moštva Dallas Mavericks. O njegovem stanju je spregovoril trener Jason Kidd.

Košarkarji Dallas Mavericks so v noči na torek na tretji pripravljalni tekmi še tretjič izgubili, tokrat proti Los Angeles Clippers (110:96).

Teksačani so vse od začetka pripravljalne turneje brez poškodovanega Luke Dončića. Slednji bo kot vse kaže nared za zadnji test pred uradnim začetkom sezone v ligi NBA. Dallas bo "generalko" imel v noči na petek na gostovanju pri Milwaukee Bucks.

Dončić je v ponedeljek treniral s polno paro. Imel je strelski trening, na katerem so bili trenerji Marko Milić, Darrell Armstrong in God Shammgod.

Ob koncu treninga je Dončić z Armstrongom in Shammgodom pilil met za tri točke v zadnjih sekundah napada. Slovenca sta trenerja podvajala pri poskusih ekstremno težkih metov, s katerimi je Dončić odločil že veliko srečanj, tudi v končnici.

Vse skupaj je imelo seveda tudi tekmovalno noto, saj je vsak zadet met prinesel točko Dončiću, vsak zgrešen met pa trenerjema.

Nova ocena v sredo

Luka Dončić trening | Avtor: Dallas Mavericks Dallas Mavericks

V ponedeljek so novinarji glavnega trenerja Dallasa Jasona Kidda povprašali tudi o Dončićevem stanju. Kiddov odgovor je bil optimističen. 

"Opravil je izjemen trening. Iz tega, kar sem videl in slišal lahko rečem, da dobro napreduje in da je v odlični formi," je zbrani sedmi sili pred potovanjem v Wisconsin dejal Kidd.

"Odpravljamo se na pot in upam, da bo Luka v sredo opravil še en odličen trening, potem pa bomo še enkrat ocenili situacijo," je na to temo dodal šef strokovnega štaba.

Dallas bo redni del lige NBA začel čez dober teden dni, ko bo v svoji dvorani gostil San Antonio Spurs. Sledi gostovanje pri Phoenix Suns in še ena domača tekma proti Utah Jazz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 10:15 16.oktober 2024.

    Baje Lukec še ni koli ni bil tako fit ob začetku lige, kar se tiče telesa...pa tudi poškodba ni huda saj je šlo za klasičen udarec v mišico...Pripravljane pa so itak igrali le novinci in B ekipa..

  • jakec1575 08:06 16.oktober 2024.

    Da je Joker postal MVP, je nehal jesti burek in piti kokakolo. za vrhunski sport je potrebna prehranska disciplina. bolj ko si vrhunski, bolj je to pomembno