Šport > Košarka
12 ogledov

Jezus: Pojasnil bom

Omar Abdul Thomas pravi, da pozna resnico. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Ameriški košarkar Omar Abdul Thomas namerava oprati svoje ime. "Ves položaj bo razčiščen v nekaj dneh, ko bom obiskal Slovenijo," je dejal košarkar na delu v Italiji.
Seveda ni res, da je moja babica Slovenka, je pa res, da sem z agentom odpotoval v Slovenijo, da bi dvignil potni list.
Omar Abdul Thomas

Po nejasnostih v zvezi s svojim potnim listom je Omar Abdul Thomas spregovoril za italijanske medije. "Ves položaj bo razčiščen v nekaj dneh, ko bom obiskal Slovenijo. Vsi dokumenti so veljavni, kmalu pa boste dobili tudi vse odgovore," obljublja odlični ameriški košarkar.

Z agentom že v Sloveniji
"Govoril sem z novinarjem, ki me je vprašal, ali bi zaigral za slovensko reprezentanco, potem pa je zamenjal temo. Očitno nisem odgovoril tako, kot je želel, nato pa je bila iz nič narejena zgodba. Vendar jaz poznam resnico," se prejšnjega ponedeljka spominja Thomas, ki smo ga po četrtfinalni tekmi italijanskega prvenstva najprej vprašali o njegovi morebitni reprezentančni prihodnosti, nato pa je beseda seveda nanesla na njegovo pridobitev državljanstva. "Seveda ni res, da je moja babica Slovenka, je pa res, da sem z agentom odpotoval v Slovenijo, da bi dvignil potni list," je za Gazzetto dello Sport tokrat dejal košarkar z vzdevkom Črni Jezus in dodal: "Kupil mi ga ni niti Guy Zucker niti zdajšnji zastopnik Dave Gasman, ampak zelo znan odvetnik, ki bi moral postati moj agent. Imena ne morem povedati, vendar lahko povem, da potem to ni postal, saj sem se odločil za drugačno izbiro v svoji karieri. Moj primer ni podoben tistemu Milesa Simona, ki so ga ogoljufali in je prejel ponarejen potni list, ne da bi to vedel."

Simon, ki naj bi pred desetimi leti igral za Livorno s ponarejenim češkim potnim listom, je bil najprej kaznovan s triletno prepovedjo igranja. Kazen je bila nato zmanjšana na dve leti, ob 80. obletnici italijanske košarkarske zveze so ga pomilostili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.