Šport > Košarka
6 ogledov

Jordanov sin odigral prve minute

jordan_afp Žurnal24 main
Najstarejši sin slavnega Michaela Jordana Jeffrey je v ameriški študentski košarkarski ligi NCAA odigral prve tri minute. Leta 1988 rojeni Jeffrey, ki brani barve Illinoisa, je pritegnil veliko pozornosti.

Prvi sin Michaela in Juanite Jordan, Jeffrey, je torej končno dobil svojo priložnost. Čeprav se v treh odigranih minutah ni posebno izkazal; zgrešil je met za dve točki in izgubil eno žogo; je pritegnil kar precejšnjo pozornost medijev. Njegov krstni nastop torej ni bil ravno bleščeč, čeprav mu je trener namenil podobno vlogo, kot jo je imel njegov oče Michael. Igral je na položaju branilca in po videzu močno spominjal na enega od najboljših košarkarjev na svetu.

Vendar je to bilo tudi vse. Italijanski časopis Gazzetta dello Sport je Jeffreyja že ocenil, da nikoli ne bo fenomen, kot je bil Air Jordan. To so pri časopisu argumentirali tudi z dejstvom, da je trener Jeffreyja v igro poslal, ko je ta bil že dobljena. Razlog? "Igraš toliko, kolikor si dober." Vseeno pa so mediji največ časa namenili mlademu Jeffreyju, ki je bil po koncu tekme redkobeseden. "Lepo je bilo doživeti krstni nastop."

Vsekakor lahko mlademu Jordanu, ki nosi številko 13, želimo vso srečo. Zagotovo jo bo potreboval, čeprav nihče ne pričakuje, da bi lahko nadomestil svojega očeta. Michael Jordan je že v študentskih letih odigral pomembno vlogo in je svojemu moštvu v prid odločil kar nekaj izenačenih tekem. Med drugim tudi eno od najlepših tekem v študentski ligi, finalno tekmo med Jordanovo ekipo North Carolina in Georgetownom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.