Šport > Košarka
6007 ogledov

Kar je Dončić povedal Hrvatom, je izzvalo bučno reakcijo

Dončić Profimedia
Najboljši slovenski košarkar Luka Dončić je nagovoril občinstvo v Zagrebu, kamor se je prišel poklonit pokojni košarkarski legendi Draženu Petroviću.

Hrvaška prestolnica je sinoči gostila spominsko tekmo v čast tragično preminulega Dražena Petrovića, ki bi v kratkem praznoval 60 let.

Košarkarskega spektakla, na katerem je zvezdniška ekipa Dražen premagala hrvaško izbrano vrsto s 110:107, so se udeležili številni velikani tega športa, med katerimi je bil tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Ker je spominska tekma potekala na prav posebnem steklenem igrišču, na katerem pa košarkarji iz lige NBA ne smejo igrati, se je Dončić slavnostnega dogodka, na katerem se je trlo svetovne in evropske košarkarske smetane, udeležil v vlogi gledalca.

Kljub obrobni vlogi je imel tudi zvezdnik moštva Dallas Mavericks priložnost stopiti na parket in občinstvu povedati nekaj besed, s katerimi je izzval bučen aplavz.

"V čast mi je, da sem tukaj z vami. Hvala za povabilo. Gledali bomo tekmo in upam, da bodo dobro igrali," je dejal 25-letnik.

Povezovalec programa v razprodani Areni, ki sprejme 16.500 gledalcev, je nato potegnil vzporednico med Petrovićem in Dončićem ter primerjavo dveh velikanov zaokrožil z ugotovitvijo, da je tudi Slovenec kljuboval napovedim ameriškim dvomljivcem in se zavihtel na svetovni košarkarski vrh.

"Do tja je še daleč," je skromno odvrnil najboljši strelec lanske NBA sezone, v kateri se je s svojo ekipo Dallas MAvericks potegoval celo za naslov prvaka, a so morali v velikem finalu priznati premoč Boston Celtics.  

"Blizu vrha?" se je popravil voditelj, a je Dončić le zamahnil z roko. Simpatična in nič kaj zvezdniška reakcija je navdušila občinstvo, ki ga je za iskrenost nagradilo z glasnim aplavzom. "Poznam ljudi, ki so igrali  z Draženom. Veliko so mi povedali o njem, tako da še enkrat hvala za povabilo. Vesel sem, da sem tukaj," je dodal slovenski as.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Spektakel pred nabito polnimi tribunami zagrebške Arene se je začel s kratkim filmom o Draženu Petroviću in njegovi športni poti, ki se je začela v rodnem Šibeniku, nadaljevala preko Cibone, madridskega Reala, Portlanda in New Jerseyja. Neizogibni so bili tudi trenutki z olimpijskih iger v Barceloni leta 1992, ko je Hrvaška igrala v finalu in izgubila proti ameriškemu sanjskemu moštvu.

"Dražen bi z veseljem igral v takšnem čudovitem vzdušju," je dejal Aleksandar Petrović, nato pa so na sredino parketa prišli dva hrvaška zvezdnika lige NBA Bojan Bogdanović in Dario Šarić ter velika svetovna zvezda, Dončić, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina.

Osrednji dogodek je bila ekshibicijska tekma med Hrvaško in ekipo Dražena, ki so jo zapolnila številna zveneča evroligaška imena, iz prve vrste pa so vse budno spremljali nekdanji zvezdniki tega športa. Šlo je za Petrovićeve soigralce iz hrvaške reprezentance in generacije 1992 ter njegovi soigralci iz jugoslovanske reprezentance in številne druge nekdanje košarkarske zvezde z vseh koncev sveta.

Tekma je bila izključno revialnega značaja, vsak premor pa so namenili obujanju spominov na Petrovićevo pot.

Dončić Marjanović | Avtor: Profimedia Luka Dončić in njegov nekdanji klubski soigralec Boban Marjanović. Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kingkong 10:06 06.september 2024.

    Bogdan Bogdanović je srbski profesionalni košarkar za Atlanta Hawks iz Nacionalne košarkarske zveze. Zastopa tudi srbsko reprezentanco.....vsekakor ni hrvaški reprezentant kot se omenja zgoraj v članku.