Šport > Košarka
2696 ogledov

Hud udarec za Dallas, Dončić se je poškodoval

Luka Dončić Epa

Mavericks in Clippers so se v tretji dvoboj prvega kroga končnice podali z izidom 1:1 v zmagah. Pri moštvu iz Los Angelesa je še vedno manjkal Patrick Beverley, to pa naj bi vsaj na papirju olajšalo delo Luki Dončiću v napadu.

Mladi slovenski zvezdnik se je v prvih petih minutah igre sicer le dvakrat odločil za met na koš, najprej je grdo zgrešil trojko, v drugo pa je uspešno prodrl pod koš in zadel preko Montrezla Harrella za vodstvo Dallasa z 11:9. Nobena od ekip si ni uspela priigrati prednosti, zelo hitro pa se je tudi zaiskrilo. Dončić in Harrell sta najprej dobila obojestransko osebno napako, ker pa sta si imela še marsikaj za povedati, je za oba sledila še tehnična napaka. Rick Carlisle je razgretega Luko umaknil na klop.

Clippers so povedli z 21:15, a so košarkarji iz Teksasa odgovorili s sedmimi zaporednimi točkami, nalet je z uspešnim metom za tri točke začel Seth Curry, po ukradeni žogi je protinapad zaključil Dorian Finney-Smith, nato pa je še en hiter napad s polaganjem zaključil Tim Hardaway Jr. Trener Clippersov Doc Rivers je zahteval minuto odmora.

Minuto in pol pred koncem četrtine se je na parket vrnil Dončić. Ta je z enim zadetim prostim metom dosegel svojo peto točko in postavil končni izid prvih 12 minut - 23:23. V svojo statistiko je vpisal še dve asistenci. 

Luka je drugo četrtino odprl s trojko, a sta na drugi strani enako storila prva zvezdnika Kawhi Leonard in Paul George. Slednji je katastrofalno metal iz igre na drugi medsebojni tekmi, tokrat je začel dvoboj le nekoliko boljše. V eni izmed akcij ga je sicer odlično v obrambi zaustavil Dončić, mu odvzel žogo, nato pa z lepo podajo našel Delona Wrighta, ki je zadel za 35:35.

Sledilo je pet zaporednih točk moštva iz Los Angelesa, Carlisle je zahteval minuto odmora, po njej pa je Slovenca pustil na klopi. Kljub štirim točkam Treyja Burka, so se Clippers po košu Ivice Zubca odlepili za sedem točk. Luka se je hitro vrnil na igrišče, po njegovi napaki in hitrem protinapadu Leonarda (16 točk) pa se je na semaforju izpisal izid 50:41. Pri Dallasu so zahtevali novo prekinitev za dogovor na klopi.

A ta ni pomagal, razlika se je vztrajno večala do polčasa, ko je tudi zaradi Dončićevega slabega izvajanja prostih metov znašala 14 točk pri izidu 68:54. Luka je v prvih dveh četrtinah zbral 11 točk, 5 ulovljenih žog, 7 asistenc, blokado in ukradeno žogo. Iz igre je metal 3/10, s črte prostih metov pa 4/10.

Drugi polčas so Mavs odprli s šestimi točkami, Luka je prispeval dve asistenci za dve zabijanji Kristapsa Porzingisa (60:68). Po Riversovi minuti odmora so Clippers odgovorili z delnim izidom 7:0. Razigral se je Landry Shamet. Nato pa so upi Dallasa na začetku druge polovice tretje četrtine utrpeli hud udarec. Ob prodoru Leonarda jo je skupil Dončić, ki je utrpel zvin gležnja. Po eni nogi je odskakljal v garderobo.

Navijači Dallasa so se že zbali najhujšega, a se je Luka po nekaj minutah, sicer še vedno šepajoč, vrnil na klop. Njegovi soigralci so medtem pred zadnjo četrtino zaostajali s 85:102, v zadnji sekundi tretjega dela je trojko z velike razdalje zadel Shamet.

Dončić je začel zadnjih 12 minut igre, vendar se je očitno videlo, da le s težavo teka po parketu. Kljub temu mu je uspelo priti do še ene ulovljene žoge in posledično trojnega dvojčka (13 točk, 10 skokov, 10 asistenc), po slabih treh minutah pa je dokončno zapustil igro pri izidu 95:110.

Mavericks se niso predajali, predvsem po zaslugi Porzingisa so se pred zadnjimi šestimi minutami približali na 107:115. A bližje v naslednjih minutah ni šlo, ob odličnem Leonardu Clippers niso dovolili presenečenja. Slabe tri minute do konca tekme je s trojko za -9 sicer še poskrbel Curry, vendar sta George in Kawhi znova hitro svojo ekipo spravila do dvoštevilčne razlike.

Kawhi Leonard | Avtor: Epa Epa

Porzingis (34 točk) je pol minute pred koncem zadel za končnih 122:130. Dallas je nato še prišel do žoge, vendar jo je Latvijec izgubil. Pri teksaški ekipi sta z 22 točkami tekmo sklenila Curry in Hardaway Jr., pri Clippers pa se je Leonard ustavil pri 36 točkah, 9 skokih in 8 asistencah, 18 točk je k zmagi prispeval Shamet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice