Šport > Košarka
15309 ogledov

Američana poskusila čevape, burek in jogurt: "To je bolno!"

Print Screen
Ameriška novinca lige NBA sta se seznanila s srbskimi kulinaričnimi specialitetami.

Srbski košarkar Alen Smailagić, ki ga je na naboru izbralo moštvo New Orlaans Pelicans in ga nato prepustilo aktualnim finalistom Golden State Warriors je ameriškima soigralcema predstavil tradicionalno srbsko hrano.

Jordan Poole in Eric Paschall, oba novinca v ligi NBA, sta prvič v življenju poskusila burek, čevapčiče in jogurt. Paschall se je jogurtu uprl, češ da ne pije niti mleka, medtem ko je Poole v lonček bolj ali manj samo namočil svoj jezik.

luka dončić Izjemna napoved Šport Norost ali realnost? Dončić pred velikani lige NBA

Paschallu je bil dokaj všeč mesni burek, tudi Poole pa ob jedi, ki sicer izvira iz turške kulinarike, ni imel nobenih pripomb. Čevapčiče sta primerjala z velikim burgerjem, nad jogurtom pa nista bila preveč navdušena. 

Še najbolj ju je šokiralo, ko je Smailagić v ustih zmešal burek in jogurt. "To boš popil med žvečenjem? To je bolno," je bil ogorčen Poole.

Američana sta mu obljubila maščevanje, Srb pa je odvrnil, da se ne boji izziva.

Poole se je v ligo NBA preselil z univerze v Michiganu, kjer je v dveh sezonah v povprečju prispeval 9,4 točke, 2,2 skoka in 1,4 podaje na tekmo. Lanska sezona je bila statistično občutno boljša od prve, zato se novi delodajalci nadejajo nadaljevanja tega trenda. 20-letni branilec ima dokaj skromen met iz igre (43%), a precej mirnejšo roko pri izvajanju prostih metov (83%). V prvem krogu nabora je bil izbran kot 28.

Paschall je eno leto igral za univerzo Foldham, tri leta pa za Vilanovo. V štirih sezonah je v povprečju prispeval 16,5 točke, 6,1 skoka in 2,1 podaje na tekmo. 22-letni krilni center je bil kot 41. po vrsti izbran v drugem krogu nabora.

18-letni Smailagić se je lani kalil v moštvu Santa Cruz Warriors, podružnici Golden State Warriors, ki igra v razvojni ligi NBA G League. Na draftu so ga kot 39. v drugem krogu izbrali Pelikani, nato pa se je v zameno za dva izbora v drugem krogu bodočih naborov in denarno odškodnino preselil v Oakland, kjer je podpisal večletno pogodbo.

Komentarjev 2
  • Avatar Dimlietta
    Dimlietta 01:04 23.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • Avatar Bella_McComas
    Bella_McComas 18:17 22.julij 2019.

    Google zdaj plačuje od 130 do 180 USD na uro za delo na spletu od doma. To delo sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem tednu te pogodbe sem zaslužil 8735 dolarjev. Ta služba je res neverjetna in ...prikaži več mi daje velik delež dohodka vsak dan. Prepričan sem, da boste dobili najboljši rezultat. Več o tem lahk0 preberetee tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ www.WebJob99.Com