Šport > Košarka
15 ogledov

Ko ne pomaga niti kralj James

1/17
Žurnal24 main
Kljub drugačnim napovedim so v finale vzhodne konference lige NBA napredovali košarkarji Boston Celtics, ki so v polfinalni seriji s 4:2 izločili Cleveland Cavaliers, najboljšo ekipo rednega dela.

Onstran Atlantika je ponoči padla odločitev o drugem udeležencu finala vzhodne konference končnice prvenstva severnoameriške košarkarske lige NBA. Napredovanje si je prislužilo moštvo Boston Celtics, ki je s skupnim izidom 4:2 v zmagah v seriji izločilo najboljšo ekipo rednega dela Cleveland Cavaliers, za katerega igra tudi dvakratni MVP LeBron James.

Boston je dobil zadnje tri tekme v seriji. Moštvo Celtics je zadnjo šesto tekmo tekmece premagalo s 94:85. Kelti se bodo v konferenčnem finalu merili z Orlando Magic. Prva tekma bo v nedeljo na Floridi.

Kevin Garnett je za Boston dal 22 točk, James, ki se mu s koncem sezone izteče štiriletna pogodba s Clevelandom, je za Cavse sicer dosegel trojni dvojček (27 točk, 19 skokov, 10 podaj), vendar je izgubil tudi devet žog.

Liga NBA, 2. krog, vzhod:


Boston Celtics : Cleveland Cavaliers 94:85
Garnett 22, Rondo 21, Pierce in Wallace 13; James 27, Williams 22

(Boston se je s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstil v konferenčni finale)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.