Šport > Košarka
21 ogledov

Kobe četrtič MVP, Keltom žvižgi

Kobe Bryant
1/28
Reuters
Kobe Bryant je osvojil četrti naziv MVP-ja All-Star tekme lige NBA, potem ko je s 37 točkami in 14 skoki z Zahodom s 148:143 premagal ekipo Vzhoda, za katero je LeBron James dosegel trojnega dvojčka.
Publiki gre tudi črna pika. Ko so v prvi četrtini istočasno igrali štirje košarkarji Boston Celticsov (Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen in Rajon Rondo), so navijači glasno žvižgali in bujali.

Staples Center je pokal po šivih, ko so ga v nedeljo zvečer napolnile zvezde. Ne le lige NBA, hollywoodskih obrazov ni manjkalo. A o njih malo kasneje, prednost imajo košarkarji. Zmaga je šla ekipi zahodne konference, ki je bila od Vzhoda boljša s 148:143. Kobe Bryant pa je postal drugi košarkar, ki je bil četrtič izbran za MVP-ja tekme zvezd (pred njim je to uspelo le Bobu Pettitu). Nekaj njegovih najlepših akcij tekme poglejte v dodanem videu. "Želel je postati MVP, ni imel namena podati žoge. A tak je pač Kobe," ga je malo v šali špiknil Amare Stoudemire (29 točk), ki je večji del tekme "flirtal" s Carmelom Anthonyjem (vemo, zakaj).

Kobe je tako tekmo sklenil s 37 točkami in imel še 14 skokov. "Želel sem stopiti na parket, igrati na vso moč in narediti pravi šov," je poudaril Bryant in pred domačimi navijači mu je to tudi uspelo. Zabijanj in zvitih akcij na obeh straneh ni manjkalo. "Super je, da to tekmo igram doma, pred vsemi temi super navijači." Kot vselej v zadnjih sezonah ni šlo le za dvoboj Zahoda in Vzhoda, temveč tudi za dvoboj Kobeja z LeBronom Jamesom. Slednji je dosegel trojnega dvojčka: 29 točk, 12 skokov in 10 asistenc. Čeprav gre za ekshibicijsko tekmo, pa so v zadnjih minutah igrali zelo resno. James je 72 sekund pred koncem znižal na dve točki zaostanka, a sta v zadnji minuti zmago "domačih" potrdila Pau Gasol in Kevin Durant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.