Šport > Košarka
28 ogledov

Košarkarji Olimpije na Pediatrični kliniki

union olimpija pediatrična klinika
1/5
Aleš Fevžer, Union Olimpija
V četrtek je članska ekipa Uniona Olimpije svojo pozornost namenila navijačem na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Ponavadi košarkarje navijači obiščejo in podprejo s prihodom na tekmo, tokrat pa so za spremembo oni odšli k največjim borcem – otrokom, ki ne morejo na vsako tekmo zmajev.

Že ob prihodu so igralci lahko videli, da vstopajo v prostore z neverjetno pozitivno energijo. Pred bolnišnico jih je pričakala tudi vodja bolnišnične šole Tanja Bečan z učiteljicami treh oddelkov – oddelka otroške kirurgije, nevrološkega oddelka in onkološkega oddelka. Sledila so kratka navodila, nato so se igralci Uniona Olimpije razdelili v skupine in se odpravili po oddelkih.

Otroci so jih presenetili s pripravljenimi kvizi, športnimi igrami, ustvarjalnimi delavnicami in ročno izdelanimi darili, oni pa so jim podarili žogo s podpisi igralcev. Pri kvizih so odgovarjali tako na geografska kot zgodovinska vprašanja, včasih pa so morali za pomoč pri odgovorih prositi tudi otroke, ki so jim z veseljem priskočili na pomoč. Na delavnicah so vsi veselo packali z barvami, rezali s škarjami in se spomnili trenutkov, ko so nekoč še sami izdelovali podobne umetnine. Vzeli so si čas za prav vsakega v bolnišnici. Ostale, ki niso mogli priti v igralnico, so obiskali kar v bolnišničnih sobah. Otroke so zapustili nasmejani, saj se že dolgo niso imeli tako dobro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.