Šport > Košarka
15 ogledov

Krka presenetljivo klonila proti Parkljem

Košarkarji Parkljev so iz Novega mesta presenetljivo odnesli dve točki. (Foto: w Žurnal24 main
Odigrano je tudi 20. kolo lige Telemach. Geoplin Slovan je na derbiju kola s 87:79 ugnal Zlatorog Laško, medtem ko je drugouvrščena Krka doma presenetljivo klonila proti Parkljem.

Pred tekmo med Elektro in Hopsli sta oba trenerja napovedovala zmago svoje ekipe. Domači strateg Borut Cerar je stavil predvsem na domačo dvorano, Boštjan Kuhar, pa se je prav tako zanašal na navijače s Polzele, ki so vedno številčni, posebej na lokalnih derbijih. Vseeno je bil Kuhar z napovedmi kar malce previden: "Lokalni derbiji so bili vedno zanimivi in dramatični. Igramo proti ranjenemu levu, prav ta pa je vedno najnevarnejši. Upam, da bomo s podporo naših zvestih navijačev zmagali in nadaljevali zmagovalni niz." Na koncu so se njegove napovedi izkazale za resnične, potem ko so imeli gostje na videz tekmo že dobljeno, so se do novih prvenstvenih točk dokopali šele v preobratu v končnici tekme.

Lestvica:
1. Helios 36
2. Zasavje 35 (+1)
3. Krka 34
4. Slovan 33
5. Zlatorog 32
6. Parklji 31
7. Hopsi 31
8. Šentjur 30
9. LTHcast 29
10. Elektra 28 (+1)
11. Koper 24
12. Šenčur 20

Parklji so presenetili Krko in odnesli obe točki iz Novega mesta, potem ko so imeli prednost večji del tekme. Gostje so povedli že v prvi četrtini, prednost pa so nato obdržali tudi v nadaljevanju. Krka ni mogla najti priključka, tudi zaradi slabega meta izza črte (4:25). V tem elementu so bili Parklji veliko boljši, zadeli so devet trojk, še posebej je izstopal zadnja okrepitev gostov Dalibor Djapa. Nekdanji Krkin igralec je zadel štiri trojke in bil s skupno 20 točkami najboljši strelec tekme. Z dobro igro in nadzorovanim potekom tudi v zadnjem delu so Parklji prišli do zmage, s tem pa tudi do maščevanja za poraz na domačem parketu v prvem delu prvenstva, ko so bili Krkaši boljši z 80:66.

Dvoboj neposrednih sosedov na lestvici, Slovana in Zlatoroga, je obetal zanimiv in tesen obračun in ljubitelji košarke so na Kodeljevem vsaj v prvem delu zares videli izenačeno predstavo. Prvo četrtino pa so za točko dobili domači. Ekipi sta se nenehno menjavali v vodstvu tudi v drugi četrtini, ko si nobena ni priigrala več kot tri točke naskoka, izid pa je bil velikokrat izenačen. Šele v tretjem delu je Slovanovcem uspelo priti do občutnejše prednosti. Po izidu 54:54 je sledil mrk gostov, domači pa so to izkoristili ter se s koši Ernesta Novaka in Mateja Krušiča odlepili najprej za osem, tik pred odmorom pa že na 12 točk (68:56). Zadnja četrtina nato ni prinesla sprememb in dokaj zanesljive zmage so se veselili domači košarkarji.

Liga Telemach, 20. kolo:

Geoplin Slovan : Zlatorog Laško 87:79
Krušič 19, Čigoja 16, Jovanovič 15; Goljović 20, Strnad 15

Elektra Esotech : Hopsi Polzela 62:64
Ćup 19, Nuhanović 14; P. Kobale 22, Thondique 14

Krka : Parklji 69:81
Pavič 17, Lučič 16; Djapa 20, Jeršin 15, Janža in Eržen po 11

Petek, 5. marec:
Luka Koper : LTHcast Mercator 69:79
PRO-TEK Zasavje : Šentjur 74:67

Torek, 2. marec:
Šenčur CP Kranj : Helios Domžale 53:63

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.