Šport > Košarka
12 ogledov

LeBron: "Samozavest nam ni padla"

Preveč samozavesti je škodilo Miami Heatom na drugi tekmi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
"Pred tretjo tekmo naša samozavest ni prav nič padla," zatrjuje LeBron James, potem ko so na drugi v zadnjih minutah zapravili že dobljeno tekmo. "Smo samozavestna klapa. V gosteh igramo odlično."
Rezervni center Mavericksov Brendan Haywood je vprašljiv za tretjo tekmo. Predčasno je končal ža drugo, saj začutil bolečine v kolku. Očitno bo moral vskočiti Ian Mahinmi.

V noči na ponedeljek (ob 2.00 po srednjeevropskem času) se v Dallasu igra tretja tekma velikega finala lige NBA. Potem, ko so zadnjih šest minut druge tekme Miami Heati igrali, kot da ne bi želeli zmagati, so Dallas Mavericks izid v zmagah izenačili na 1:1. Pred selitvijo serije iz Floride v Teksas so v taboru Vročice zatrdili, da jih izgubljena že dobljena tekma ne bo spravila iz tira (tretjo četrtino so odigrali res dobro). "To na nas ne bo imelo vpliva. Pred tretjo tekmo naša samozavest ne bo prav nič padla," zatrjuje LeBron James in poudarja, da še enkrat ne bodo zapravili 15 točk prednosti. "Želimo si zmage. Če bomo imeli 15 točk prednosti, bo naša obramba prevladala. Povsem zaupamo v našo obrambo." Pravzaprav za blamažo zaključnih minut niti ni bila kriva toliko obramba, kot je bila kriva šlamparija v napadu: mislili so, da so že dobili tekmo in so večino akcij zaključevali s poizkusi za tri ali nedovršenimi meti, ko pa bi bilo za zmago povsem dovolj, da bi šli s telesom na obroč in bi v najslabšem primeru izsilili proste mete in tako tekmo varno pripeljali do druge zmage.

Dallas Mavericks so se četrtič v letošnji končnici v zadnjih minutah vrnili po zaostanku večjem od 10 točk. Vselej v gosteh.

"V gosteh smo odlični"
"Izid je izenačen na 1:1, kar pomeni dodaten izziv in izziva se že veselimo," je kot vselej samozavesten dvakratni MVP rednega dela sezone James. "Smo samozavestna klapa. V gosteh igramo odlično. Ozračje bo nastrojeno, njihovi igralci in navijači bodo dali vse od sebe, da nam porazijo. Zato bomo tudi mi morali na parket in vseh 48 minut odigrati zavzeto v obrambi in napadu." Dwyane Wade pa opozarja, da je njihov poraz oziroma zmaga Dallasa za slednje velik plus: "Dali smo jim možnost, da se vrnejo v igro. Imeli smo možnost, da bi oni podvomili vase. Zdaj bodo pa le še bolj samozavesti." Telički so v manjši prednosti tudi zato, ker se naslednje tri tekme igrajo pri njih. "Vesel sem, da so tri tekme pri nas. Doma bomo lahko poskrbeli, da dokončamo posel," zatrjuje Tyson Chandler, ki je po četrtkovi tekmi poudaril, da jih je prav Jamesovo preuranjejo veseljačenje pred njihovo klopjo dodatno podžgalo, da so v zadnjih minutah zaigrali bolje in dobili tekmo.

Marc Cuban, lastnik Mavericksov, ima vselej veliko za povedati, o tekmah tudi bloga. A zdaj, ko gre za prstan, nič več. Blogal ni že od 12. aprila. Ko so ga pred drugo tekmo povprašali po kakšnem komentarju finalnega dvoboja je dejal: "Raje ne bi govoril."

Bosh gre domov
Da bi Heati lahko v Teksasu dosegli kakšno zmago, bo moral več kot na prvih dveh tekmah pokazati Chris Bosh. Potem ko je blestel proti Chicago Bullsom, je zdaj spet padel v formi (zadel je le devet od 35 metov), kar se mu dogaja že vso sezono. Morda bo drugače na "domačem" parketu. Bosh namreč prihaja iz Dallasa in je v svojih srednješolskih letih tamkajšnjo ekipo povedel do 40 zmag na 40 tekmah. "Ni več nekega posebnega občutka ob igranju doma. Zdaj se le še osredotočam le na zmage," poudarja Bosh, ki obžaluje, da za svoje prijatelje in sorodnike ne more dobiti 175 vstopnic, kot jih je leta 2003, ko je kot član Toronto Raptorsov prvič gostoval v Dallasu. Ne glede na zadnjo tekmo, ko je v zadnjem napadu Nowitzkega bolj ali ne spustil do odločilnega koša, trener Erik Spoelstra v Bosha še naprej zaupa: "Vso sezono se mu že dogajajo padci v igri, a je dovolj inteligenten in zrel tako košarkar kot človek. Ne manjka mu tekmovalnosti, v njem gori plamen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.