Šport > Košarka
3776 ogledov

"Dončić pripravljen, da stopi v velike čevlje"

luka dončić NBA.com/Twitter
Eden najboljših košarkarjev vseh časov je pred začetkom nove sezone spregovoril tudi o Luki Dončiću.

V noči na sredo se bo onkraj luže začela 73. sezona severnoameriške košarkarske lige NBA, v kateri bosta slovenske barve zastopala Goran Dragić (Miami Heat) in Luka Dončić (Dallas Mavericks).

goran dragić luka dončić NBA Šport Tako visoko kotirata Slovenca

Dragićeva vročica se bo potegovala za drugo zaporedno uvrstitev v končnico, kjer je morala v lanski sezoni že v prvem krogu priznati premoč Philadelphii 76ers. Dončićevi telički, prvaki iz sezone 2010/2011, se v zadnjih dveh sezonah niso uvrstili v končnico, od zgodovinskega naslova pa nikoli več niso napredovali v drugi krog.

Po mnenju nekdanjega košarkarskega superzvezdnika Reggieja Millerja bodo telički, ki so lani v rednem delu zbrali zgolj 24 zmag (24-58/29%), največje presenečenje prihajajoče sezone. Pri tem naj bi pomembno vlogo odigral tudi vsestranski slovenski košarkar, ki je za dober uvod poskrbel že na pripravljalnih tekmah.

Dončić Nowitzki Takojšen odziv Šport Trenerjeva kritika zalegla

"Dallas Mavericks bodo presenečenje sezone," Millerja citira rožnati italijanski časnik Gazzetta dello Sport. "Zasluge gredo Ricku Carlislu, ki je eden najboljših košarkarskih trenerjev na svetu. Luka Dončić je pripravljen, da stopi v čevlje Dirka Nowitzkega. Ekipo bodo gradili okoli Dončića in Dennisa Smita, Jr. Ne smemo pozabiti na izkušena veterana Wesleyja Matthewsa in Harrisona Barnesa. V ekipi imajo še DeAndreja Jordana. Mavericksi bodo ena izmed osmih najboljših ekip na zahodu," je napovedal nekdanji član moštva Indiana Pacers.

Konkurenca na zahodu bo tudi v prihajajoči sezoni močnejša kot na vzhodu. "Favoriti ostajajo Golden State Warriors, ki bodo imeli najboljši izid v rednem delu sezone. Houston je zelo močan. Prodaja Luca Mbaha a Mouta in Trevorja Arize je bila pravilna odločitev, prav tako nakup Carmela Anthonyja. V obrambi ne bodo imeli težav. Na žalost pa to ne bo dovolj. Houston bo prišel do konferenčnega finala, kjer ga bo premagal Golden State," je napovedal Miller.

Velika uganka pred začetkom sezone so tudi Los Angeles Lakers, katerim se je pridružil eden najdominantnejših igralcev vseh časov LeBron James. "Adijo, LeBron. Tvoje prevlade na vzhodu je konec. Ne verjamem, da se bodo Lakersi potegovali za eno izmed prvih štirih mest na zahodu. Morda za peto ali šesto z Denver Nuggets, ki so ena najbolj zamivih ekip v NBA. Nikola Jokić (Denver Nuggets, op. a.) je drugi najboljši center v ligi, pred njim je samo Joel Embiid (Philadelphia 76ers, op. a.)," je prepričan 53-letnik.

Reggie Miller je nekdanji košarkar moštva Indiana Pacers, kjer je preživel celotno kariero (1987-2005). Petkratni udeleženec All-Star tekme je v karieri zadel 2560 trojk (2560/6486/40%), kar ga uvršča na drugo mesto večne lestvice. Miller je šesti najboljši izvajalec prostih metov v zgodovini lige NBA (89%).

reggie miller | Avtor: Epa Epa
 

Komentarjev 2
  • leonardo 16:28 16.oktober 2018.

    Ja, novinar si svoj kruhek služi s tem mladcem. Ne vem, zakaj je vsak dan treba vsaj dva, če ne tri prispevke vsiljevati ljudem. Saj vem, rekli boste kaj pa bereš. Jaz že nekaj časa ne, ker mi gre vse ...prikaži več skupaj že na kozlanje!

  • Avatar skeptik
    skeptik 14:47 16.oktober 2018.

    Na mladinskih olimpijskih igrah NAŠI športniki zbirajo medalje, a o tem niti enega samega prispevka (članka). Vsak dan pa seveda vsaj en zmazek o tem gasterbajterju. Res ste že zdavnaj prešli mejo dobrega okusa

Sorodne novice