Šport > Košarka
1591 ogledov

Legendarni košarkar prodal šampionske prstane

kareem abdul jabbar Epa
Rekorder po številu doseženih točk v severnoameriški ligi NBA je prodal del košarkarske zgodovine.

Najboljši strelec vseh časov v ligi NBA, Kareem Abdul Jabbar, je na dražbi prodal 234 kosov košarkarske zgodovine, za katere je dobil 2,6 milijona evrov. Večino dobička je namenil svoji dobrodelni organizaciji, ki podpira otroke z željo po znanju tehnologije, znanosti in matematike.

"Ko izbiraš med hranjenjem spominkov v omarah ali zaprašenih policah ter možnostjo, da otrokom izboljšal življenja, je odločitev zelo enostavna. Prodaj vse!" je dejal 71-letni Kareem Abdul-Jabbar.

Legendarni košarkar je prodal štiri od svojih šestih prstanov, ki jih je osvojil kot prvak lige - pet z Los Angeles Lakers in enega kot član Milwaukee Bucks. Za tistega iz leta 1987 je dobil skoraj 400.000 dolarjev.

Žoga, s katero je odigral zadnjo tekmo, mu je nanesla 270.000 dolarjev, vsak od treh pokalov za najboljšega igralca lige - dobil jih je šest - pa so šli po 120.000 dolarjev.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice