Šport > Košarka
2018 ogledov

Legendarni košarkar za neuspeh svojega sina obtožil Luko Dončića!

Hardaway Dončić Profimedia
Tim Hardaway verjame, da je Luka Dončić glavni krivec za ponesrečeno avanturo njegovega sina pri Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so leta 2019 opravili odmevno menjavo, ko so iz New York Knick v svoje vrste pripeljali latvijskega velikana Kristapsa Porzingisa, ki pa v moštvu Maverickov ni našel prave forme in se je kmalu izkazal za strel v prazno, potem ko se v igri nikakor ni ujel s prvim zvezdnikom ekipe, Luko Dončićem.

Hkrati z Latvijcem pa se je iz New Yorka preselil še en igralec, ki je močno zaznamoval zadnjih pet in pol sezon Dallasa. V Teksas je namreč skupaj z Latvijcem prišel Tim Hardaway jr., ki se je vsaj v prvih letih igranja za Mavericks uveljavil kot eden boljših igralcev ekipe.

Toda Hardawayeva vloga se je zaradi vse bolj egoistične igre in naravnost katastrofalnega meta iz igre v zadnji sezoni močno zmanjšala, tako da ga glavni trener Jason Kidd v končnici, ko so se Mavericks borili celo za šampionski prstan, sploh več ni uporabljal.

Luka Dončić in Tim Hardaway Jr. | Avtor: Profimedia Profimedia

Igralec, ki je še pred tremi leti v končnici začel vseh sedem tekem v prvi postavi in povprečno igral dobrih 37 minut (tekom katerih je dosegal 17 točk ob solidnem 41,6-odstotnem metu iz igre in 40,4-odstotnem metu za tri), je letos v igro vstopil le na 14 od 22 tekem, medtem ko je kar na osmih obsedel na klopi.

A tudi kadar je dobil priložnost, te v slabih 13 minutah na tekmo ni izkoristil, saj je povprečno prispeval le 4,4 točk, ob katastrofalnem 37,9-odstotnem metu iz igre in 35-odstotnem metu za tri točke. Trener Kidd mu je tako vse manj zaupal in na najpomembnejših tekmah Hardawaya sploh ni pošiljal v igro.

Da je Hardawayeva epizoda pri Dallasu končana, je bilo jasno vsem, in resnično je bil sin legendarnega košarkarja Tima Hardawaya poleti poslan k Detroit Pistons v menjavi za Quentina Grimesa. Zdaj pa se je ponovno oglasil njegov oče, ki je bil že tekom sinovih let pri Dallasu glavni kritik Dončića, katerega je krivil za slabe predstave sina, saj naj bi mu Luka preprosto premalo dovolil igrati z žogo.

Legendarni član hiše slavnih je namreč še vedno prepričan, da je Luka glavni krivec, da se je epizoda njegovega sina pri Dallasu klavrno zaključila. "Kot očetu ti je vedno težko, ko veš, da bi tvoj sin moral igrati. Da mora sedeti, čeprav se zaveda, da bi lahko pomagal svoji ekipi do zmage," je v pogovoru za podkast All the Smoked Productions začel Hardaway starejši.

"Iz nekega razloga Jason Kidd in Nico (Harrison; generalni menedžer) nista želela povedati, kaj se dogaja. In to je najtežji del. S Kiddom sem igral na olimpijskih igrah 2000, skupaj sva osvojila zlato. Skupaj sva v tej bratovščini. In ni imel dostojanstva, da bi šel do mojega sina in mu povedal 'to je razlog, zato ne igraš'," se je sprva spravil na strokovni štab Dallasa, preden je za sinov neuspeh neposredno okrivil Luko.

"Moj sin ni igral in govorili so, da ko pride v igro, ne zadeva. Prvo kot prvo, najprej morate dobiti žogo. In to je na Luki. Ker Luka vodi celotno predstavo," je po Slovencu udaril oče igralca, ki je bil nesporno daleč najslabši igralec Dallasa celotno končnico. Bomo videli, če mu bo pri Detroitu kaj lažje, ko ob sebi ne bo imel groznega Luke, ki ga je premalo vključil v igro.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Ender3 20:56 27.september 2024.

    Ta avtor je obseden z Dončićem. Bog ga nima rad !

Sorodne novice