Šport > Košarka
6203 ogledov

Legendarni Vilfan javno okrcal vodstvo KZS, podprl ga je tudi Goran Dragić

Aleksander Sekulić Profimedia
Eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov – Peter Vilfan z jasnim sporočilom vodstvu KZS. Podprl ga je tudi Goran Dragić.

Po debaklu slovenske reprezentance na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Pireju – četa Aleksandra Sekulića je pogorela na obeh ključnih oz. pomembnih tekmah s Hrvaško in Grčijo – so se v javnosti zvrstili pozivi k Sekulićevemu odstopu oz. apeli Košarkarski zvezi Slovenije, naj Sekulića odstavi. Predvsem na družbenih omrežjih je bilo moč zaslediti precej (tudi žaljivih) komentarjev na račun selektorja, češ da mora prevzeti odgovornost za slabe predstave reprezentance.

Na kritike se je hitro odzval Sekulić, ki je dejal, da je najlažje za vse okriviti selektorja, nato pa mu je podporo izrekel tudi predsednik Košarkarske zveze Matej Erjavec. Ta je sporočil, da ulica ne more voditi zveze. "Ta selektor, proti kateremu letijo strupene puščice, nam je v zadnjih letih prinesel uvrstitev na vsa velika tekmovanja, kamor nato pridejo tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar, evroligaški igralci ... Ne vidim, da je v njem težava. On ne igra košarke, igrajo jo tisti na parketu. Vem, da imamo v Sloveniji veliko uličnih selektorjev, a ulica ni nikoli vodila politike KZS in je tudi v prihodnje ne bo," je v svojem odzivu poudaril predsednik KZS.

A s to izjavo se ne strinja legendarni slovenski košarkar in športni komentator Peter Vilfan, ki se je odzval na svoj brezkompromisen način. "Ulica je čudna stvar! Sam sem velik del otroštva (ko nisem bil na igrišču) preživel na ulici! In ta me je naučila marsičesa! Tudi stvari, ki mi jih šola ni mogla dati! Samostojnost, borba za "preživetje", logično razmišljanje in vztrajnost pri zagovarjanju pravice do svojega mnenja, so samo nekatere od njih!" je uvodoma v svojem zapisu na profilu Facebook podčrtal Vilfan, nato pa dodal, da "ulice nima nihče pravice podcenjevati, se iz nje norčevati ali je dajati v nič". 

"Ne glede na osebni status ali položaj! In ne pozabimo, da je ulica vrgla tako francoskega kralja kot ruskega carja! In če sem zaradi svojega mnenja (ki ga javno povem) uličar, sem na to iskreno ponosen! Enkrat ulica, vedno ulica! Enkrat uličar, vedno uličar!" je zaključil Vilfan, ki je slovensko reprezentanco v Grčiji podrobno spremljal v vlogi strokovnega komentatorja televizije Šport TV.

Objavo Vilfana je na svojem družbenem omrežju Instagramu v zgodbi delil tudi Goran Dragić, zlati kapetan iz Istanbula, in čez objavo pripisal: "Kralj Vilfan." S tem je nekoč glavni motor slovenske reprezentance dal jasno vedeti, na čigavi strani je. 

Goran Dragić podprl Vilfana | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:13 10.julij 2024.

    Stara zgodba,koritarji proti športnikom

  • karantanc56 08:19 10.julij 2024.

    Naj se gospoda vseznalca primeta selektorstva, pa se dokažeta. S tujim k****m po koprivah znamo vsi.

  • Grof 08:18 10.julij 2024.

    Peter Vilfan, odjebi iz sveta košarke in nikoli ne boš precednik KZS, bil si si nesposoben za karkoli, brez Jankovića bi pral rjuhe v domu upokojencev sklupaj s potuhnjenim Dragićem