Šport > Košarka
0 ogledov

Ljubljančani do 16. lovorike

Olimpija se veseli 16. pokalnega naslova. (Foto: www.alesfevzer.com) Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so še 16. osvojili lovoriko Pokala Spar. V finalu so v novomeški dvorani Leona Štuklja visoko premagali košarkarje Zlatoroga (84:68).

Tako kot so napovedovali košarkarji Olimpije pred tekmo, tako je dejansko bilo: Ljubljančani niso imeli težav s sila skromnimi košarkarji Zlatoroga. Že v prvi četrtini so povedli za 15 točk, prednost so v nadaljevanju nadgrajevali in po polčasu vodili za 25 točk. Zlatorogu se je sicer še uspelo približati na zaostanek šestih točk v zadnji četrtini, a to je bilo tudi vse. Vlatko Ilievski je žogo vzel v roke in odločil kakršne koli dvome o zmagovalcu.

Pri zasedbi iz Tivolija sta blestela Gašper Vidmar, ki je ob 28 točkah zbral še 12 skokov, ter Ilievski, ki je dosegel 22 točk. Gašper Vidmar je bil zasluženo izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) zaključnega turnirja. Pri Laščanih sta največ točk dosegla Jure Pelko (16) in Dražen Bubnić (15).

Jure Zdovc je po tekmi zadovoljno razlagal: ''Čestitam fantom na dobrem vikendu. Nisem vedel, kaj naj pričakujem po odhodu Walsha. Fantke so v dveh polčasih in pol pokazali res vrhunsko predstavo. Ta tretja četrtina bi skoraj uničila vse garanje. Mogoče bi tudi jaz lahko drugače odreagiral, očitno so bili fantje že malo utrujeni. A zdaj to ni pomembeno. Na koncu smo stisnili in osvojili ta pokal. Čestital bi Laškemu za pogumno igro. Oni so se šli stepst z nami in bili za to nagrajeni. Lepo je videti ekipo in trenerja, ki daje možnost tudi mladim fantom.''

Na drugi strani tudi poraženi Aleš Pipan ni bil razočaran: "Bili smo bojažljivi, premalo borbeni, premalo smo šli na telo. Moji fantje so se ustrašili Olimpije, čeprav sem jim dejal, da se nimajo česa bati. Za te fante je bil pač to prvi finale in reagirali so drugače. Ko so premagali strah, so začeli igrati bolj sproščeno in skoraj prišli nazaj v igro. A je zopet sledil padec koncentracije in tako je izkušena Olimpija izkoristila vsako najmanjšo napako. Zasluženo so zmagali. Olimpija je boljša ekipa. Mi smo zadovoljni, saj smo prišli v finale. To je za te mlade fante prava vzpodbuda."

Finale Pokala Spar


Union Olimpija : Zlatorog 84:68
Vidmar (28), Ilievski (22), Klobučar (9); Pelko (16), Bubnić (15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.