Šport > Košarka
5312 ogledov

Luka finančno priskočil na pomoč ogroženim v Dallasu

Luka Dončić Profimedia
Dobrodelna poteza košarkarjev Dallasa.

Ameriško zvezno državo Teksas je prizadelo izjemno hladno vreme, ki je z nizkimi temperaturami, teh na jugu ZDA niso vajeni, med drugim poskrbelo za dolgotrajne izpade elektrike in pomanjkanje pitne vode. Številni prebivalci so imeli v zadnjih dneh težave predvsem z ogrevanjem, mraz je zahteval kar nekaj smrtnih žrtev.

Na pomoč ogroženim so zdaj priskočili tudi košarkarji Dallasa na čelu z Luko Dončićem. Lastnik franšize Mark Cuban, Luka, Tim Hardaway Jr., Maxi Kleber in Dwight Powell so za pomoč prebivalcem svojega mesta zbrali 1,1 milijon ameriških dolarjev.

"Ni besed s katerimi bi izrazil svojo hvaležnost franšizi Dallas Mavericks. Naši prebivalci so v težkem položaju, ta donacija pa bo v veliko pomoč tistim, ki jo potrebujejo," je v izjavi za javnost dejal župan Dallasa Eric Johnson. 

Dallas | Avtor: Profimedia Profimedia

V imenu igralcev se je oglasil Powell, ki se je že v preteklosti izkazal na dobrodelnem področju: "Veliko naših someščanov je ostalo brez hrane, vode in zatočišča v tej zimski nevihti. Ne bi si mogli odpustiti, če jim ne bi pomagali. Upam, da bo naš prispevek nekoliko olajšal življenje tistim, ki so bili v tem času najbolj prizadeti."

Košarkarji Dallasa večjih težav zaradi mrazu seveda niso imeli, so pa v zadnjem tednu ostali brez tekem v ligi NBA. Po osmih dnevih pavze naj bi se v noči na torek zdaj doma pomerili z moštvom Memphis Grizzlies.

Dallas | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice