Šport > Košarka
2596 ogledov

"Luka je največji talent, ki sem ga treniral"

Igor Kokoškov Kokoškov je pred dnevi postal prvi Evropejec, ki bo vodil NBA ekipo.
Novi trener Phoenixa jasno o Luki Dončiću. Drugačnega mnenja so analitiki, ki se ukvarjajo z naborom.

Franšiza Phoenix Suns bo čez dobre tri tedne kot prva izbirala na naboru lige NBA. V preteklem mesecu je sicer veljalo prepričanje, da se bodo Sonca ob izboru odločala med centrom Deandrejem Aytonom in novopečenim evropskim klubskim prvakom Luko Dončićem. Svoje mnenje je moral podati tudi nekdanji selektor slovenske reprezentance Igor Kokoškov, ki je postal novi glavni trener moštva iz Arizone.

"Zdaj lahko rečem, da je Luka najverjetneje najbolj nadarjen košarkar, ki sem ga imel priložnost trenirati v svoji 25-letni karieri," je bil v podcastu, ki ga vodi v Arizoni priznana novinarka Lindsey Smith, jasen Kokoškov, ki je s slovenskim najstnikom septembra lani osvojil tudi evropsko prvenstvo.

Ob imenih, ki jih je srbski strokovnjak že vodil v preteklosti, je pohvala na račun Slovenca res ogromna.

Odločitev o izboru sicer ni v rokah glavnega trenerja. Kokoškova so zagotovo vprašali za mnenje, a bo odločitev sprejel generalni manager. Po številnih analizah naj bi se pri Phoenixu bolj nagibali k visokemu igralcu z Bahamov.

Pri ESPN, kjer podrobno spremljajo reči okoli nabora, so celo prepričani, da mladi Slovenec vse bolj drsi po lestvici igralcev, ki bodo izbrani prvi. Zdaj naj bi ga kot četrtega izbrali pri Memphisu. Prvi naj bi bil izbran Ayton, tudi Sacramento in Atlanta pa naj bi preferirala ameriškega košarkarja.

Tudi strokovnjaki ameriškega športnega medijskega giganta ESPN se sicer med seboj večkrat ne strinjajo. Amin Elhassan je prepričan, da bi Phoenix kot prvega moral izbrati Dončića: "Oba imata močne argumente. Ko pogledam Sonca ... imajo številne luknje. Ne gre za to, da bi morali zakrpati le eno, a se mi največja težava zdi podajanje. Phoenix je že vrsto let grozna ekipa pri podajah in lahko rečem, da ima Dončić izjemen občutek za podaje. Za fanta straega 19 let so njegove podaje na ravni izkušenega veterana, ki je takšne poteze odigral že več stokrat. To je nekaj posebnega. Iz tega razloga se bolj nagibam k Dončiću. Je pa res, da lahko sedim tukaj in poslušam argumente, ki pravijo v prid Aytonu in bom samo prikimoval."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice