Šport > Košarka
4192 ogledov

Luka opravil trening, a ...

Luka Dončić Profimedia
Slovenski zvezdnik bo izpustil še vsaj eno tekmo.

Luka Dončić in Kyrie Irving sta že opravila trening z ekipo, vendar slovenski as zaradi težav s stegensko mišico še ne bo zaigral na izjemno pomembni tekmi z Los Angeles Lakers. Pomerila se bosta osmi in devetouvrščeni v zahodni konferenci. Dallas Mavericks so doslej zbrali po 35 zmag in porazov, Jezerniki pa so pri razmerju 34-36 in četi Jasona Kidda dihajo za vrat.

Obe moštvi se želita prebiti vsaj do šestega mesta na Zahodu, ki zagotavlja igranje v končnici, prav tako pa niso nepomembna mesta od sedme do desete pozicije. Sedmi po rednem delu se bo namreč v 'play-in' formatu doma najprej pomeril z osmim. Zmagovalec tega obračuna bo zavzel sedmo pozicijo za končnico, poraženec pa bo imel še eno priložnost za osmo mesto pred play-offom. V drugi tekmi se bo namreč pomeril z zmagovalcem obračuna med devetim in desetim. Če bi bil tako Dallas na primer sedmi ali osmi, bi mu za končnico zadoščala že ena zmaga v play-inu, če bi bil deveti ali deseti, pa bi potreboval dve.

Navijači Dallasa so tako po zadnjem treningu pričakovali, da se bo Luka pojavil na parketu proti Lakers, a so se pri zasedbi iz Teksasa očitno odločili, da z njim ne bodo tvegali in mu namenili še dodatne dni za okrevanje. Naslednji obračun bodo Mavericks odigrali šele v noči s ponedeljka na torek po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice