Šport > Košarka
2756 ogledov

Lukov soigralec dosegel odločilni koš in za "nagrado" dobil...

Dorian Finney-Smith Profimedia
Dallas je z odločilno trojko Doriana Finney-Smitha ugnal Sacramento, kljub Dončićevi odsotnosti.

Moštvo Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagalo Sacramento Kings s 114:113. V vrstah zmagovitih gostiteljev ni bilo slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki ima poškodovan prst, a naj bi se vrnil že za naslednjo tekmo.

I Feel Slovenia Night Slovenski večer Šport Noro, na kakšen način so v Lukovem Dallasu počastili Slovenijo

Srečanje je odločil Dorian Finney-Smith s trojko z desnega kota igrišča 3,3 sekunde pred koncem. Dallas je tako že drugič ta teden nadoknadil velik zaostanek. Tokrat je bilo med tekmo že 19 točk prednosti za tekmece, preden je zaključek pripadel domačim.

Spencer Dinwiddie je imel najboljši strelski izkupiček v sezoni, 36 točkam je dodal sedem podaj, potem ko je prvič zaigral v začetni peterki, odkar je v Dallas 10. februarja prišel iz Washingtona.

Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

Jalen Brunson je dodal 23 točk in je podal za odločilno trojko Finney-Smitha, ki je domače povedel v vodstvo s 114:111. Kings so imeli priložnost za izenačenje, a je Harrison Barnes zgrešil poskus za tri točke, nato je Justin Holiday žogo ujel in dosegel zadnji točki na srečanju.

Kljub Dinwiddiejevi sanjski predstavi pa je tako glavni junak tekme postal Finney Smith, ki je ob 17 točkah zadel še odločilni met. In kot junaka tekme ga je čakala tudi primerna "nagrada".

Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

Jalen Brunson je namreč kar nekako ustvaril tradicijo, da po tekmi velikega junaka med njegovim intervjujem zalije z vodo, tokrat pa so ga prehiteli že njegovi soigralci, ki so priljubljenega "Do Do-ja" v trenutku njegove slave polili z vodo.

Brunson je vse skupaj kar nekoliko užaljeno opazoval, nato pa izbral najboljši možni trenutek in se še sam vpletel v potegavščino ter nesrečnemu Dorianu pljusknil vodo naravnost v obraz.

Pri Dallasu so tako znova dokazali, da niso zgolj ena najbolj vročih ekip lige, temveč tudi ena najbolj povezanih, z odličnim duhom znotraj moštva.

Nova zmaga Šport Dallas in Luka so dobili izjemno okrepitev
Komentarjev 1
  • Imelda_Wolff 10:55 07.marec 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

Sorodne novice