Šport > Košarka
15 ogledov

Maljković: ''To se ne dogaja nikjer v Evropi!''

slovenija litva maljković EPA
Slovenska košarkarska reprezentanca je sklenila bazični del priprav in pred njo je pet prijateljskih tekem. Od petka do nedelje bo nastopala na turnirju Adecco v Stožicah, naslednji teden pa jo čakata še tekmi v Beogradu. Selektor reprezentance je s potekom priprav zadovoljen, ne razume pa odločitve Alena Omića.

omić reprezentanca u20 u-20 slovenija turčija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Varovanci selektorja Božidarja Maljkovića imajo za seboj deset dni priprav. Prvi del so oddelali v Kranjski Gori, drugega pa v Zrečah. "Zelo sem zadovoljen z angažiranostjo igralcev. Posvetili smo se predvsem košarki in priznati moram, da so me nekateri igralci prav navdušili. Zdaj nas čakajo tekme, ki ne bodo lahke, saj bodo pred nami stale ekipe, ki so v pogonu že dober mesec. Na turnirju Adecco bomo najslabša ekipa tako po kakovosti igralcev kot po izkušnjah. V ogenj bomo poslali mlade igralce, zato ne morem reči, da bomo premagali na primer BiH ali Srbijo, ki imajo igralce iz lige NBA. Občinstvo mora razumeti naš položaj in nas podpreti, mi pa se mu moramo oddolžiti z veliko mero borbenosti," pravi selektor, ki je spregovoril tudi o neupravičenem izostanku mladega Alena Omića. "Ne morem razumeti, da mlad igralec zavrne vpoklic v reprezentanco. To se ne dogaja nikjer v Evropi. Dokler bom jaz selektor, bosta red in disciplina na prvem mestu," je dodal Maljković.

Manjkala bo cela vrsta ključnih igralcev

nachbar košarkarska reprezentanca zbor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ob izostanku nosilcev igre na naslednjem Eurobasketu 2013 v Sloveniji – Jake Lakoviča, Erazma Lorbka, Bena Udriha, Mirze Begića in Gorana Dragića, ki so se tako dogovorili s selektorjem – bo kapetanski trak nosil Boštjan Nachbar. Na novinarsko konferenco je prišel skoraj neposredno iz Nemčije, kjer je za tamkajšnjega prvaka podpisal enoletno pogodbo. "Mladi igralci so v ekipo prinesli ogromno energije, zato se na treningih dela, kot da je pred nami veliko tekmovanje. Vsekakor se na prijateljskih tekmah ne smemo igrati z ugledom reprezentance, zato bomo dali vse od sebe in poskušali kakšno tekmo tudi dobiti," pravi Nachbar.

Prvo tekmo bo Slovenija igrala v petek ob 20.45 proti BiH, naslednji dan ob isti uri jo čaka Hrvaška, v nedeljo ob 18. uri pa še Srbija. V ponedeljek bo reprezentanca odšla v Beograd in tam v sredo ter četrtek odigrala še dve tekmi. Prvo proti Turčiji, drugo pa proti Madžarski ali Srbiji. Košarkarska zveza Slovenije želi v času olimpijskih iger in dopustov v Stožice privabiti čim več gledalcev. Vstop za ženske in osnovnošolce je prost, sicer pa dnevna vstopnica stane devet evrov.

Pokal Adecco 2012, 3.–5. avgust, dvorana Stožice:

Petek, 3. avgust, ob 18.00:
Hrvaška : Srbija

Ob 20.45:
Slovenija : Bosna in Hercegovina

Sobota, 4. avgust, ob 18.00:
Srbija : Bosna in Hercegovina

Ob 20.45:
Slovenija : Hrvaška

Nedelja, 5. avgust, ob 18.00:
Slovenija : Srbija

Ob 20.45:
Bosna in Hercegovina : Hrvaška

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:19 02.avgust 2012.

    Pa mora da završi studije za konobara u slučaju , da mu sportska kariera omane, a omanut će mu , bude li slušat šaptaće iz BiH i ostalih YU pametnjakovića.