Šport > Košarka
1177 ogledov

Mavericks danes začenjajo sezono, želijo izboljšati predvsem en element

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji ekipe Dallas Mavericks se bodo pomerili z Minnesoto.

Moštvi Dallas Mavericks in Minnesota Timberwolves bosta v Abu Dabiju odigrali prvo tekmo v pripravah na NBA sezono 2023/24. Dvoboj se bo pričel ob 18. uri po srednjeevropskem času, slovenski ljubitelji košarke pa si ga lahko ogledajo v prenosu na kanalu Arena Sport Premium.

Obe ekipi, ki se bosta sicer še enkrat pomerili v soboto, sta zadnje treninge opravile na Arabskem polotoku, pri Dallasu pa se želijo pred novo sezono izboljšati predvsem v enem elementu košarkarske igre - v lovljenju odbitih žog. Mavericks so bili v minuli sezoni, ki se je za njih končala brez uvrstitve v končnico, najslabša ekipa NBA lige v skoku.

"Zadeva, ki ji moramo nameniti največ pozornosti je skok. Moramo biti boljši pri lovljenju žog," je izjavil tudi Luka Dončić.

Klub iz Dallasa je vsaj na papirju v tem elementu precej v boljšem položaju kot lani, saj sta igro pod obročem okrepila novinca Dereck Lively II in Olivier-Maxence Prosper, nova člana zasedbe pa sta tudi Grant Williams in Richaun Homes. 

Nekaj zamisli, ki naj bi vplivale na uspešnost pri lovljenju žog, ima tudi trener Jason Kidd: "Pri skoku smo imeli v zadnjih sezonah precejšnje težave. Upamo, da bomo to pomanjkljivost odpravili z nekaj korekcijami pri igri v obrambi in se znašli v boljših položajih za uspešen skok."

Jason Kidd, Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Veliko je reči, ki smo jih spremenili, da bi se prilagodili sedanji košarki. Videli bomo, kako bo to izgledalo v predsezoni. Trenerji smo vedno polni dobrih idej, a če jih ne preizkusimo, ne vemo, kje smo in kaj je še morda potrebno spremeniti. Ampak upamo, da se bodo že te spremembe poznale na naši igri v obrambi," je še za Sports Illustrated dejal Kidd.

Ta je sicer že pred dnevi napovedal, da imajo Dončić, Kyrie Irving in Williams zagotovljena mesta v prvi peterki, od začetka dvoboja pa bi lahko priložnost dobila tudi novinca Lively, predvsem slednji si je v zadnjem času prislužil kar nekaj pohval soigralcev, in Prosper. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • leonardo 07:08 05.oktober 2023.

    Žurnalovci, samo še šport in rumene strani. Tako kot POP TV. Dnevnik ali karkoli že je naj bi se nehal ob 20 uri. Kje pa. Po novem se takrat šele začne nakladanje. Kakšen občutek ima eden od nogometašev. Kaj misli ...prikaži več trener /koga briga/ Kako je eden brcnil žogo drugemu /saj se vidi/ , samo še to nam zaupajte kakšne gate nosi vsak posameznik. Dnevnik se torej konča ob 20,15. Potem reklame /največkrat po 10 minut/, saj se človeku zmeša, če nima dobrih živcev.

Sorodne novice