Šport > Košarka
39 ogledov

Mermal: Polovica igralcev Olimpije bo šla

Joze Mermal Benjamin Kovač
Še pred skupščino kluba smo se pogovarjali z Jožetom Mermalom, prvim možem BTC-ja, nekdaj predsednikom Uniona Olimpije in zdaj enim pomembnih pokroviteljev. "Brez jedra domačih igralcev, ki drugače dihajo s klubom, so cenejši, živijo doma in jih imajo navijači radi, dolgoročno ne bo šlo," pravi.

Boste v Unionu Olimpiji skušali zadržati jedro igralcev?
Določeno jedro bo ostalo, ampak vsaj 50 odstotkov igralcev se bo zamenjalo. Žal. Letos smo začeli delati bolj resno na domačih igralcih. Ne le v klubu, ampak tudi širše v Sloveniji. Brez jedra domačih igralcev, ki drugače dihajo s klubom, so cenejši, živijo doma in jih imajo navijači radi, dolgoročno ne bo šlo. Brez dobre selekcije igralcev je vsaka sezona še težja.

BTC torej ostaja pomemben pokrovitelj kluba.
Podpiramo ogromno slovenskih športnikov in klubov. Prihodnje leto ostajamo skupaj z ostalimi (v Olimpiji, op. a.), ker drugače bi klub imel težave s sestavljanjem ekipe, česar pa si košarka v Ljubljani, ki ima 60-letno mednarodno tradicijo, ne sme privoščiti.

Vas skrbi, da se v gospodarstvu ne najde človeka, ki bi bil protikandidat Janiju Möderndorferju za predsednika na skupščini kluba?
Težko je dobiti nekoga, ko gre za proračun okrog štiri milijone evrov. Ni junaka, ki bi prispeval milijon ali dva, da bi se omenjeni proračun lažje zaprl. To so težki izzivi, zahtevno je pridobiti generalnega pokrovitelja kluba. To je ključno za naslednja leta – da bi lažje premagovali stalne finančne težave.

Bo torej v prihajajoči sezoni proračun težak štiri milijone evrov?
Mora biti, saj poplačujemo dolgove za nazaj, okrog tri milijone pa potrebujemo za organiziranje tekem in igralce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice