Šport > Košarka
14 ogledov

Miami po šoku spet vodi

lebron james EPA
Košarkarji Miami Heat so dobili tretjo tekmo finala vzhodne konference lige NBA proti Indiani Pacers s 114:96 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:1.

Aktualni prvaki so tako odgovorili na presenetljivo zmago Indiane v drugi tekmi na Floridi. Vodili so praktično od prve do zadnje minute, vseh pet igralcev začetne peterke pa je tekmo končalo z dvomestnim številom točk.

Miami letos v končnici še ni izgubil tekme v gosteh, Indiana, za katero so največ točk dosegli David West (21), Roy Hibbert (20) in Paul George (13), pa je doživela prvi poraz doma v končnici.

Zmagovalec proti spočitemu San Antoniu

Zmagovalec serije se bo v finalu lige NBA srečal z boljšim iz dvoboja na zahodu, kjer San Antonio proti Memphisu vodi s 3:0.

Branilci lanskega naslova so v Indianapolisu nevtralizirali poraz na drugi domači tekmi in zanesljivo dosegli drugo zmago v finalni konferenčni seriji. Floridska ekipa je delovala kot dobro podmazan stroj in povsem zasenčila zasedbo z najboljšo obrambo v ligi, njeno predstavo je pohvalil tudi trener Erik Spoelstra.

"Moji igralci se se držali dogovora iz slačilnice in v celoti izpolnili prav vse naloge. V Indianapolisu smo naredili korak naprej, a našega dela še nismo dokončali, pred nami so že novi izzivi," je po zmagoslavju v Indianapolisu dejal Spoelstra.

Liga NBA, finale vzhodne konference:
Indiana Pacers : Miami Heat 96:114
(Miami vodi z 2:1 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.