Šport > Košarka
13 ogledov

Nachbar: "Imamo še ogromno rezerve"

"Nismo izkoristili taktičnih zamisli," pravi Boki Nachbar. (Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila prvo tekmo na pripravljalnem turnirju v Vitorii proti Litvi s 84:86. Analizirala sta jo selektor Memi Bečirović in Boštjan Nachbar.
Knjiga z uspešnimi izidi slovenske ženske mladinske reprezentance se še ni zaprla, saj so varovanke Damirja Grgiča poskrbele za nov, izjemen dosežek. Z 82:76 so namreč v četrtfinalu evropskega prvenstva na Slovaškem ugnale Litvo in se uvrstile v veliki polfinale, v katerem se bodo v soboto, 7. avgusta, ob 18.00, pomerile s Špankami. Izjemno igro je spet prikazala Nika Barič, ki je kljub poškodbi mišice tekmo zaključila z 38 točkami in 10 podajami.

"Po pričakovanju smo bili priča težki tekmi, poleg tega pa se je nam poznala tudi utrujenost po turnirju na Kitajskem. Tisti, ki niso bili z nami, se pozna, da niso v tekmovalni in strelski formi in zato je tudi prišlo do poraza. Kljub temu sem zadovoljen s pristopom v drugem polčasu, ne pa tudi z obrambo, saj smo Litovcem prevečkrat pustili, da s pick'n'rollom oddajo žogo centrom. Vseeno je prav, da se nam to dogaja na pripravah in, da se popravimo do svetovnega prvenstva," je dejal selektor Memi Bečirović.

Boštjan Nachbar je pristavil: "Mislim, da je bila to solidna predstava z manj nihanji kot na tekmah pokala Borislava Stankovića in z izenačenim rezultatom. Litva je boljša ekipa od prejšnjih in tudi mi smo bolje odigrali, a žal nismo izkoristili ponujene priložnosti za zmago, predvsem pa nismo izkoristili taktičnih zamisli. Imamo še ogromno rezerve in naredili smo korak naprej, škoda je le, da ga nismo kronali z zmago."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.