Šport > Košarka
7 ogledov

Nachbar in Brezec – kot dan in noč

brezec_afp Žurnal24 main
V ligi NBA smo Slovenci imeli dva predstavnika. Nachbar je dosegel 16 točk, vendar je njegovo moštvo izgubilo, Brezec se resda ni izkazal, njegovi Bobcatsi pa so vseeno zmagali.
 

Liga NBA

Charlotte : Portland 101:92
Memphis : Seattle 125:108
New Orleans : Orlando 88:95
Utah : New Jersey 102:75

Boštjan Nachbar je gostoval v Salt Lake Cityju pri Utah Jazzih . Kljub dobremu dnevu pa ni mogel pomagati svojim soigralcem, tako da so New Jersey   Netsi zabeležili še sedmi poraz v letošnji sezoni, že šestega zapored.

Brez Vincea Carterja , ki je zaradi poškodbe gležnja izpustil zadnjih pet tekem, očitno ne gre. Tudi, če zadeva naš Nachbar, ki je v slabih 33. minutah igre dosegel kar 16 točk in dva skoka, ne pomaga. "Boki“ je bil drugi najboljši strelec poražencev, takoj za Richardom Jeffersonom z 22. točkami.

Nachbar je dosegel rekord sezone, vendar je bil vseeno poražen. © AFP

 
Sicer pa vprašanja o zmagovalcu praktično ni bilo, saj so igralci Utaha kmalu povedli s 15. točkami, ob polčasu so imeli zgolj deset točk prednosti, potem pa so mrežice popustile in doživele še četrti zaporedni poraz z več kot 22. točkami razlike. Netsi po tej tekmi veljajo za ekipo, ki v povprečju dosega najmanj košev na tekmo in ima največ izgubljenih žog. K temu "dosežku“ je pripomogel tudi prvi zvezdnik Jason Kidd, ki je zgrešil osem od devetih metov iz igre in izgubil kar osem žog. To je seveda preveč, da bi Mrežice lahko premagale razpoložene Jazzerje , kjer je z 20. točkami blestel Deron Williams , tri točke manj pa je dosegel Carlos Boozer .

Primož Brezec je pri svojih Charlotte Bobcatsih spet začel v prvi postavi, igral 11 minut, vendar se ni prav posebno izkazal. Iz igre je dvakrat zgrešil. Vseeno pa je petkrat uspešno skočil, tako da je vsaj malo pripomogel k temu, da je skupaj s soigralci zmagal šesto tekmo v letošnji sezoni. Pri Bobcatsih so blesteli kar trije igralci, Gerald Wallace s 27. točkami in šestimi ukradenimi žogami ter Jason Richardson in Roger Felton s 24. Felton je temu dodal še 10 podaj, tako da je bila zmaga proti Portlandu zagotovoljena. Očitno je bil tener Trailblazersov Nate McMillan po tekmi pošteno razočaran, saj je svoje igralce v garderobi zadrževal več kot 20 minut. "Nihče ne bo prišel in nas rešil iz vsega tega. Imamo 15 igralcev, tako da ne moremo pripeljati nobenega več,“ je povedal McMillan, potem ko se je nekoliko umiril, saj so ga številni mimoidoči lahko slišali, kako nadira svoje igralce, ki so si privoščili že sedmi poraz v tej sezoni.


Tudi 21 točk popularnega "Pedje" Hornetsom ni pomagalo, da bi lahko premagali Čarovnike. © AFP

 

Med sabo sta se pomerili tudi letos zelo uspešni moštvi, in sicer New Orleans Hornetsi in Orlando Magici. Čarovniki , na čelu z izjemnim centrom Dwightom Howardom , ki je 24 točkam dodal še 15 skokov, so uspeli premagati Hornetse, čeprav so le-ti igrali doma. Hornetsom ni pomagalo jim niti 21 doseženih točk Predraga Stojakovića . Hornetsi imajo zdaj devet zmag in tri poraze, medtem ko imajo Čarovniki zmago več in poraz manj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.