Šport > Košarka
1824 ogledov

Nadarjeni slovenski reprezentant se prvič seli v tujino

Leon Stergar Krka/Drago Perko/kosarka.si
Leon Stergar odslej v Belgiji.

Slovenski košarkarski reprezentant Leon Stergar se prvič seli v tujino. Kariero bo nadaljeval pri belgijski ekipi Kortrijk Spurs House of Talents, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Štiriindvajsetletni košarkar je športno pot začel v Krškem, od avgusta 2018 pa je bil član novomeške Krke, z izjemo krajše vmesne posoje v Podčetrtek. Iz sezone v sezono je postajal vse pomembnejši člen zasedbe iz Novega mesta in si prislužil tudi poziv v slovensko člansko reprezentanco.

Leon Stergar | Avtor: Profimedia Profimedia

Za reprezentanco je Stergar doslej odigral devet uradnih tekem, prvo 24. februarja lani v Estoniji. Nazadnje pa je slovenski dres nosil tudi na julijskih olimpijskih kvalifikacijah v Pireju, pred tem pa je barve Slovenije branil že v kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo.

Minulo sezono je v domačem prvenstvu povprečno dosegal 13,8 točk, 3,3 skoke in 3,5 asistenc na tekmo, v ligi ABA pa 9,8 točk, 3,8 skokov in 2,3 asistenc. To bo sicer zanj prva klubska preizkušnja v tujini, za Kortrijk pa je že odigral tudi prvo pripravljalno tekmo.

Leon Stergar | Avtor: Krka/Drago Perko/kosarka.si Krka/Drago Perko/kosarka.si

"S prihodom Leona Stergarja smo zaključili sestavo ekipe. Slovenski branilec v našo igro prinaša tudi nekaj evropskega pridiha. Je zelo vsestranski igralec in je pomembna okrepitev naše ekipe," je ob podpisu pogodbe dejal trener Kortrijka Johan Roijakkers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.