Šport > Košarka
2401 ogledov

Najboljša ekipa rednega dela klonila proti moštvu, ki ne igra v NBA

Phoenix Suns Profimedia
Po sedmih letih je NBA moštvo doživelo domači poraz proti zasedbi, ki ne nastopa v najmočnejši ligi na svetu.

Ekipa Phoenix Suns je v rednem delu minule sezone zabeležila 64 zmag in le 18 porazov in bila tako daleč najboljša zasedba pred končnico lige NBA. V rednem delu se jim je še najbolj približalo moštvo Memphis Grizzlies, ki je zbralo osem zmag manj od Sonc.

A nato je prišel play-off, kjer so se Suns v drugem krogu pomerili z Dallasom in v sedmi tekmi, na njej je blestel Luka Dončić, doživeli enega najhujših porazov v zgodovini franšize. Omenjeni dvoboj se je končal z rezultatom 90:123, že ob polčasu so košarkarji iz Arizone zaostajali za 30 točk (27:57). 

Na tekmi je prišlo tudi do velikih nesoglasij med trenerjem Montyjem Williamsom in prvim centrom moštva Deandrejem Aytonom. Slednji je za kazen obsedel na klopi, pred dnevi pa je na začetku priprav na novo sezono medijem povedal, da se s trenerjem od incidenta dalje še ni pogovoril. Po prepričanju mnogih v moštvu trenutno prevladuje izrazito negativna klima.

Ta se je zdaj verjetno še poglobila, saj je Phoenix postal prva ekipa po sedmih letih, ki je na tleh ZDA izgubila dvoboj z moštvom, ki ne igra v ligi NBA. Pred tokratnim porazom Sonc proti avstralski ekipi Adelaide 36-ers (124:134), je neuspeh na domačih tleh nazadnje doživel Brooklyn, ki ga je leta 2015 v predsezoni premagal turški Fenerbahce.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice