Šport > Košarka
639 ogledov

NBA legenda z žalostnim razkritjem: "Trpim za hudo boleznijo"

Nate Robinson Epa
Legendarni NBA-jevec se že štiri leta zdravi zaradi kronične odpovedi ledvic.

Nate Robinson, trikratni prvak v zabijanju (2006, 2009, 2010), že več let trpi za postopno odpovedjo ledvic. Novico o zdravstvenih težavah je 38-letni nekdanji član severnoameriške košarkarske lige potrdil novinarju The Athletica Shamsu Charanii.

Svojčas velik ljubljenec košarkarskega občinstva je svojo zgodbo z javnostjo delil zato, da bi postal glasnik vseh tistih, ki se o svojih zdravstvenih težavah bojijo spregovoriti.

nba logo zaščitni znak parket Oglasila se je NBA Šport NBA v šoku, eden največjih se bori z možganskim tumorjem

Nate Robinson | Avtor: Epa Epa
"Nikoli nisem bil glasen vodja na igrišču, vedno sem raje vodil z zgledom, toda zdaj je prišel čas, da spregovorim in pomagam vsem, ki trpijo za odpovedjo ledvic," je sporočil Robinson.

"Hvaležen sem za vso skrb in podporo, ki sem ju deležen v tem procesu. Upam, da bom s tem oznanilom pomagal drugim, ki se srečujejo z enakimi težavami kot jaz."

"Trenutno se zdravim zaradi odpovedi ledvic, s čimer se potihoma borim zadnja štiri leta. Odločil sem se, da spregovorim in tako pomagam tistim, ki o tem težko govorijo," je sporočil nekdanji košarkar.

Robinson je v enajstletni NBA karieri igral za New York Knicks, Boston Celtics, Oklahomo City Thunder, Golden State Warriors, Chicago Bulls, Denver Nuggets, Los Angeles Cippers in New Orleans Pelicans.

Čeprav v višino meri samo 175 centimetrov, je bil med ljubitelji košarke znan po izjemnih sposobnostih zabijanja.

Kariero je sklenil s povprečjem 11,0 točke, 2,3 skoka in 3,0 podaje na tekmo.

Vrhunci Šport Zvezdnik v preigravanje Dončića, ni se končalo dobro

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.