Šport > Košarka
23294 ogledov

NBA prvak o Irvingu in Dončiću: "To mi niti malo ni všeč"

Draymond Green Profimedia
Združitev Luke Dončića in Kyrieja Irvinga že povzroča preglavice konkurentom na Zahodu.

V ligi NBA še naprej močno odmeva selitev Kyrieja Irvinga iz Brooklyna v Dallas, kjer bo najmanj do konca letošnje sezone igral skupaj z Lukom Dončićem

Medtem ko se v Dallasu nadejajo plodnega sodelovanja dveh velikanov NBA košarke, pa vsi niso tako navdušeni.

Prestal krst Šport Irvingu ni bilo všeč prvo vprašanje po zmagi Dallasa

Zaskrbljenost nad potencialom udarnega dvojca je v svojem podkastu izrazil Draymond Green, član aktualnih prvakov Golden State Warriors.

Draymond Green | Avtor: Profimedia Profimedia
"To mi ni všeč," je iskreno priznal nekdanji najboljši obrambni košarkar lige. "Razlog, da mi ni všeč, pa je ta, da ju bo zelo težko zaustaviti. Zelo težko!  Kyrie je eden najboljših strelcev na svetu. Prav tako gre za enega najboljših, če ne kar najboljšega organizatorja igre. Sposoben je zadevati iz težkih položajev, kot tudi z enega in istega mesta. In Luka, kot vsi dobro vemo, je košarkar, ki zna poiskati soigralca na parketu. S tega vidika mi tole ni niti malo všeč. Vsi pravijo 'Kyrie potrebuje žogo' in pa 'Luka potrebuje žogo'. To že drži, vendar mi tale menjava ne diši preveč. Ker ju bo zelo težko pokrivati," je dodal košarkar Golden Stata.

Boj za primat Šport Kyrie, si slišal tole? Kiddov odgovor o Dončiću močno odmeva

Irvingova primarna vloga v Dallasu bo razbremenitev Dončića v napadu, vendar pa po mnenju Greena ne gre zanemarjati njegovega prispevka v obrambi.

"Kyrie danes v obrambi postori več kot nekoč. Pokriva najboljše branilce na svetu. Verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Ali je Spencer Dinwiddie boljši obrambni igralec od Kyrieja? Ne bi rekel. Z vsem spoštovanje do Dinwiddieja, vendar tudi v napadu ni na nivoju Kyrieja. Dallas je vsekakor močnejši."

Toda vsak zvezdniški pristop, poudarja Green, prinaša tudi določeno mero tveganja. "Kaj je slaba stran te menjave? Slaba stran je ta, da Kyrie ni podaljšal, lahko se ne izide, razjeziš Luko in Luka zahteva prestop. Toda Dallas mora tvegati in tvegal je. Bomo videli, kako se bo razpletlo. Če Kyrie odide, so izgubili vse, kar so zamenjali zanj," je opozoril Green.

Luka Dončić Komentar Šport Kako so si Dallas Mavericks z eno potezo (verjetno) uničili prihodnost
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.