Šport > Košarka
3069 ogledov

NBA zvezdnik po minuti in pol igre izključen zaradi napada na sodnika

Isaiah Thomas Reševalni pas/Twitter
Preveč se je vživel v boj za žogo...

Eden najboljših košarkarjev na svetu, ki se po hudi poškodbi zelo počasi vrača v pravo formo, je bil vpleten v velik incdent na tekmi med njegovimi Washington Wizards in Portland Trail Blazers. Isaiah Thomas je bil namreč izključen s tekme po vsega minuti in pol igre.

Nekdanji kandidat za naslov MVP-ja lige se je namreč znašel v borbi za žogo s Carmelom Anthonyjem, stopil v avt in tam odrinil sodnika, ki se je nahajal v neposredni bližini.

Thomas je bil v trenutku kontakta v nekakšnem sendviču med Anthonyjem in Damianom Lillardom, sodnika, ki mu je bil v napoto, pa je odrinil s pestjo. Slednji je ocenil, da ga je Thomas namerno napadel. 

"Napadeni" delilec pravice mu je (precej pompozno) pokazal pot v slačilnico, Thomas pa ni mogel verjeti svojim očem. Sodniki so nato sicer pogledali posnetek incidenta, a je Thomas vseeno moral zapustiti dvorano. Svojo odločitev so objasnili z besedami, da so Thomasa izključili zaradi nenaravnega položaja desne pesti.

Portland je na koncu tekmo prepričljivo dobil z rezultatom 122:103, nekako pa ostaja priokus, da bi tekma bila dosti bolj izenačena, če bi le nekdanji soigralec Gorana Dragića ostal na igrišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice